ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος: Σημαντικές συναντήσεις με πρέσβη ΗΑΕ και εκπρόσωπο του Γαλλικού ΥΠΑΜ

19:50 4/9/2019 - Πηγή: Armynow

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος με τον Πρέσβη των ΗΑΕ και εκπρόσωπο του Γαλλικού Υπουργείου Άμυνας – Τι είπαν

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ. Μοχάμεντ Μέρ Αμπντάλλα Γιουσίφ Αλραέσι (Mohamed Meer Abdalla Yousif Alraeesi), κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα διμερούς αμυντικής και αμυντικο-τεχνικής συνεργασίας και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσής

τους. Μίλησαν επίσης για τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει υπογραφεί Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) για το 2019 το οποίο περιλαμβάνει δράσεις στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, των ειδικών δυνάμεων και της ανταλλαγής πληροφοριών. Μάλιστα στα πλαίσια αυτά 72 τεχνικοί της προεδρικής φρουράς των ΗΑΕ έχει συμφωνηθεί και εκπαιδεύονται στην ΕΑΒ. Οι σπουδαστές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρακολουθούν προγράμματα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στο αεροπορικό αντικείμενο.

Αργότερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δέχθηκε στο γραφείο του τον επικεφαλής της Διευθύνσεως Διεθνών Σχέσεων DGA του Γαλλικού Υπουργείου Άμυνας, Στρατηγό Τιερύ Καρλιέ (Thierry Carlier). Συζητήθηκαν θέματα περαιτέρω ενίσχυσης και υλοποίησης διμερούς αμυντικο-τεχνικής συνεργασίας.

Τα θέματα φυσικά με την Γαλλία είναι και στην επικαιρότητα και σε πλήρη εξέλιξη και αφορούν πρώτα και κύρια τις συζητήσεις για την απόκτηση φρεγατών BELHARRA αλλά και την αναβάθμιση των Mirage.

The post ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος: Σημαντικές συναντήσεις με πρέσβη ΗΑΕ και εκπρόσωπο του Γαλλικού ΥΠΑΜ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα