Επέτειος 20 χρόνων της SEEBRIG – Παραδόθηκε στην Αλβανία η Προεδρία της SEDM-CC/PMSC – ΦΩΤΟ

16:12 4/9/2019 - Πηγή: Armynow

Άλλαξε χέρια μετά από δύο χρόνια η Προεδρία SEDM-CC/PMSC με την Αλβανία να αναλαμβάνει από την Ελλάδα σε ειδική τελετή όπου γιορτάστηκε και η 20η Επέτειος από την Ίδρυση της SEEBRIG

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής από την Ελλάδα στην Αλβανία, της Προεδρίας της Συντονιστικής Επιτροπής SEDM-CC, καθώς και της Πολιτικοστρατιωτικής Διευθύνουσας Επιτροπής PMSC, στο πλαίσιο της Διεργασίας SEDM (South-Eastern

Europe Defense Ministerial Process), πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, στην έδρα της Ταξιαρχίας SEEBRIG στον Τύρναβο Λάρισας.

Ταυτόχρονα με την τελετή πραγματοποιήθηκε και ο εορτασμός της 20ης επετείου από την ίδρυση της SEEBRIG. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης.

Να σημειωθεί ότι η χώρα μας ανέλαβε την Προεδρία της SEDM-CC/PMSC την 1 Ιουλίου 2017 για χρονικό διάστημα 2 ετών (2017-2019), παραλαμβάνοντας από την Τουρκία, με Πρόεδρο τον Πρέσβη ε.τ. κ. Ελευθέριο Αγγελόπουλο και Διευθυντή τον Υπτγο Αχιλλέα Ταουξή.

Η πρωτοβουλία SEDM ξεκίνησε το 1996, ως άτυπο φόρουμ συνεργασίας των υφυπουργών Άμυνας των χωρών των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης και συμμετέχουν οι χώρες: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία και ως χώρα παρατηρητής η Μολδαβία.

Η Πολυεθνική Ειρηνευτική Δύναμη Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης MULTINATIONAL PEACE FORCE SOUTH – EASTERN EUROPE (MPFSEE) – Ταξιαρχία SOUTH – EASTERN EUROPE BRIGADE (SEEBRIG) ιδρύθηκε το 1998. Στην Ταξιαρχία συμμετέχουν οι χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Τουρκία.

Το Στρατηγείο της SEEBRIG άρχισε να λειτουργεί το 1999 στη Φιλιππούπολη και από το 2003 μεταστάθμευσε στην Κωνστάτζα, το 2007 στην Κωνσταντινούπολη και από τον Ιούλιο του 2011 μεταστάθμευσε στον Τύρναβο όπου και θα παραμείνει έως το 2020. Η Ταξιαρχία έχει αναπτυχθεί μια μόνο φορά, όταν ανέλαβε τη Διοίκηση της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας στην Καμπούλ για ένα εξάμηνο το 2006.

The post Επέτειος 20 χρόνων της SEEBRIG – Παραδόθηκε στην Αλβανία η Προεδρία της SEDM-CC/PMSC – ΦΩΤΟ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα