Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο και παίζει επικίνδυνα «παιχνίδια»

20:32 17/3/2018 - Πηγή: Armynow

Αφορμή ακόμα και από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Αγαθονήσι παίρνει η Τουρκία και προκαλεί με παράνομες NAVTEX αμφισβητώντας το καθεστώς στο Αιγαίο.

Προκλητικό παιχνίδι της Άγκυρας και του Ταγίπ Ερντογάν κυριολεκτικά πάνω στους νεκρούς της τραγωδίας στο Αγαθονήσι.

Σαν να μην έφτασε ότι η βάρκα με τους πρόσφυγες έφυγε από τα τουρκικά παράλια, η Τουρκία εξέδωσσε NAVTEX δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την επιχείρηση έρευνας – διάσωσης

για το ναυάγιο, από το οποίο έχουν ανασυρθεί ήδη 16 νεκροί, εκ των οποίων επτά παιδιά.

Όλα αυτά όταν από την πρώτη στιγμή οι Ελληνικές Αρχές είχαν εκδόσει εγκαίρως ΝΟΤΑΜ για την έναρξη επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης.

Συγκεκριμένα οι ελληνικές Αρχές από τις 06.40 το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσαν με τις NΟΤΑΜ’s A722/18 και Α/723/18 την διεξαγωγή επιχείρησης SAR σε δυο περιοχές ακτίνας 5 ν.μ. Η αναγγελία αυτή ισχύει μέχρι το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τις ελληνικές NOTAM’s καλούνται όλα τα εναέρια μέσα να επικοινωνούν με το Κέντρο του Πειραιά PIRAEUS JRCC πριν εισέλθουν στις συγκεκριμένες περιοχές και επισημαίνεται ότι η περιοχή αυτή εμπίπτει στο FIR Αθηνών.

Οι Τούρκοι, για ακόμη μια φορά δεν σεβάστηκαν τα θύματα της τραγωδίας έξω από το Αγαθονήσι, ενώ δηλώνουν ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Κουμουτσάκος: Ποια είναι η αντίδραση της Αθήνας;

Ο Τομέαρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος σε ανάρτηση του στο Twitter για την NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, αναφέρει: «Η παράνομη & προκλητική NAVTEX που με αφορμή την τραγωδία στο Αγαθονήσι, εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός Σμύρνης, μιλώντας για “επιχείρηση έρευνας-διάσωσης σε τουρκική περιοχή”, επιβεβαιώνει τη στρατηγική αμφισβήτησης του status quo στο Αιγαίο. Ποια είναι η αντίδραση της Αθήνας;».

Η παράνομη & προκλητική NAVTEX που με αφορμή την τραγωδία στο Αγαθονήσι, εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός Σμύρνης, μιλώντας για “επιχείρηση έρευνας-διάσωσης σε τουρκική περιοχή”,
επιβεβαιώνει τη στρατηγική αμφισβήτησης του status quo στο Αιγαίο.
Ποιά είναι η αντίδραση της Αθήνας;

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) 17 Μαρτίου 2018

The post Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο και παίζει επικίνδυνα «παιχνίδια» appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα