Σταμάτησαν οι πτήσεις πάνω από τη Συρία – ΧΑΡΤΗΣ

10:56 12/4/2018 - Πηγή: Armynow

Η κατάσταση που επικρατεί από χθες στην Ανατολική Μεσόγειο και οι φόβοι για χτύπημα των Αμερικάνων στη Συρία, οδήγησαν στο σταμάτημα των πτήσεων.

Η έκρυθμη κατάσταση στη Συρία και ο φόβος για χτύπημα των ΗΠΑ κατά των δυνάμεων του Άσαντ, άλλαξε και το χάρτη των αεροπορικών πτήσεων στην περιοχή.

Μια ματιά στην εικόνα από το flightradar24 αρκεί για να δει κανείς ότι κανένα αεροσκάφος δεν βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Συρίας. Όλες οι αεροπορικές εταιρείες, τα αεροσκάφη των οποίων περνούν πάνω από τη Συρία, έχουν

τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους και ακολουθούν άλλες διαδρομές.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα η εναέρια κυκλοφορία έχει μεταφερθεί πάνω από την Τουρκία και το Ιράκ οπότε κάνουν τον κύκλο προκειμένου να αποφύγουν τη Συρία.

Εξάλλου και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποίησε από χθες Τρίτη τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.

Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος – εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.

«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», τόνισε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

The post Σταμάτησαν οι πτήσεις πάνω από τη Συρία – ΧΑΡΤΗΣ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα