ΣΣΕ: Κοινό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης «Δίκαιο Ενόπλων Συρράξεων»

17:33 16/5/2018 - Πηγή: Armynow

ΣΣΕ:Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Ανταλλαγή Νέων Αξιωματικών (Military Erasmus), από 07 έως 11 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή το Κοινό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης «Δίκαιο Ενόπλων Συρράξεων» (Common Module “Law of Armed Conflict”).

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν Αξιωματικοί και σπουδαστές Στρατιωτικών Ακαδημιών από Αυστρία, Γεωργία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία και Ρουμανία, μαθητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, μαθητές της Σχολής Ικάρων και οι Ευέλπιδες που συμμετέχουν στο Διεθνές Εξάμηνο που πραγματοποιείται

από 26 Φεβ έως 13 Ιουν 18. Το πρόγραμμα διεξάγεται ως μέρος του Ευρωπαϊκού Μήνα ο οποίος υλοποιείται από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και τη Σχολή Ικάρων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης (ΕΚΕΚΔΑΑΔ) του Παντείου Πανεπιστημίου και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC). Κατά τις τρεις πρώτες ημέρες του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις στα βασικά αντικείμενα του Δικαίου Ενόπλων Συρράξεων, ενώ την τέταρτη μέρα εκτελέστηκε πρακτική εξάσκηση (case study) η οποία αφορούσε σε εικονικά σενάρια συρράξεων. Την Τρίτη 08 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας του Ερυθρού Σταυρού, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πρέσβης κ. Αλέξανδρος Αλεξανδρής, πραγματοποίησε ομιλία προς τους μαθητές που συμμετέχουν στο Διεθνές Εξάμηνο με τίτλο «Ο Ρόλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον Κόσμο και στην Ελλάδα».

The post ΣΣΕ: Κοινό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης «Δίκαιο Ενόπλων Συρράξεων» appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα