ΣΣΕ: Ευέλπιδες στην WEST POINT των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

17:03 7/11/2017 - Πηγή: Armynow

ΣΣΕ: Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης της Σχολής, δύο (2) Ευέλπιδες συμμετείχαν στο 69ο διεθνές μαθητικό συνέδριο SCUSA

Πρόκειται για το «The Student Conference on U.S. Affairs» που έγινε από 1 έως 4 Νοεμβρίου στην Στρατιωτική Ακαδημία West Point των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων ιδιαίτερης σημασίας, τα οποία απασχολούν κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν παράλληλα παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Αναπτύχθηκαν συνολικά 15 θεματικές ενότητες:

– Κίνα – Τρομοκρατία

Ρωσία – Κυβερνοπόλεμος

– Βόρεια Αμερική – Υποσαχάρια Αφρική

– Ινδοειρηνικός και – ΝΑΤΟ

Νότια Σινική Θάλασσα – Κλιματική αλλαγή

– Λατινική Αμερική – BREXIT και το μέλλον της ΕΕ

– Εξωτερική βοήθεια και ανάπτυξη – Διεθνείς αγορές: Εμπόριο

– Μέση ανατολή και βόρεια Αφρική και επενδύσεις

– Μετανάστευση και πρόσφυγες

Στις δύο τελευταίες συμμετείχαν οι δύο (2) Ευέλπιδες. Στις υπόψη συνεδρίες συμμετείχαν εκτός των Ευελπίδων και φοιτητές από έγκριτα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών της χώρας, ένας σπουδαστής από την Στρατιωτική Ακαδημία του Καναδά και ένας σπουδαστής από την Στρατιωτική Ακαδημία της Ιαπωνίας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 250 άτομα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες διακεκριμένων καθηγητών, συμβούλων της Αμερικανικής Κυβέρνησης, διπλωματών και Στρατιωτικών, μεταξύ των οποίων και του Αμερικανού Πρέσβη στο ΝΑΤΟ Ντάγκλας Λούτ.

The post ΣΣΕ: Ευέλπιδες στην WEST POINT των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ) appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΣΕ, Ευέλπιδες, WEST POINT, ΗΠΑ ΦΩΤΟ,sse, evelpides, WEST POINT, ipa foto