Ραγδαίες εξελίξεις για το στρατόπεδο Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα

17:00 11/2/2018 - Πηγή: Armynow

Η ημέρα της κρίσεως για το στρατόπεδο Παπαφλέσσα έφτασε και η Καλαμάτα ολόκληρη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.

Ένα τηλεφώνημα από το γραφείο του Δ. Βίτσα στον Δήμαρχο της Καλαμάτας την Παρασκευή έχει βάλει σε σκέψεις τους Καλαματιανούς οι οποίοι θέλουν το στρατόπεδο τους και έχουν μάλιστα προτείνει, απέναντι στην όπως όλα δείχνουν απόφαση του ΥΠΕΘΑ να τους στερήσει το στρατόπεδο, να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την χρηματοδότηση της διατήρησης του.

Ο

Αναπληρωτής Υπουργός κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα για συνάντηση ζήτησε από τον Δήμαρχο να βρεθεί στην Αθήνα την Πέμπτη το πρωί για να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις του Υπουργείου σχετικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα.

Το θέμα του στρατοπέδου είναι το κύριο ζήτημα συζήτησης ανάμεσα στους κατοίκους της Καλαμάτας που τιμούν τους αναρίθμητους συμπατριώτες τους οι οποίοι εκτελέσθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 8 Φεβρουαρίου 1944, στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού και ενταφιάσθηκαν στην περιοχή των τότε Δημοτικών Σφαγείων, στη Δυτική Παραλία.

Μάλιστα και ο ίδιος ο Δήμαρχος Π. Νίκας την Παρασκευή αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας 419 νεοσυλλέκτων της 2018 Α΄ ΕΣΣΟ που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα δήλωσε για το θέμα:

«Θεωρώ αδιανόητο να κλείσει το στρατόπεδο, για την πόλη, για την ιστορία της, για τις προοπτικές της.

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν τα τελευταία χρόνια, οι δημότες Καλαμάτας έχουν ξοδέψει πολλά για να βρίσκεται το στρατόπεδο σε αυτή την κατάσταση, αλλά και για να είναι σε ετοιμότητα, στο διάστημα που είχε κλείσει.

Έχω προτείνει στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης να συμμετάσχει ο Δήμος Καλαμάτας στα έξοδα για τη λειτουργία του στρατοπέδου.

Πιστεύω σύντομα να με καλέσει για να τον συναντήσω. Η απάντησή του στην ερώτηση του Βουλευτή Λακωνίας κ. Δαβάκη γεννά ελπίδες διατήρησης του στρατοπέδου. Είπε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το κλείσιμο των στρατοπέδων.

Για μας είναι αδιανόητο! Είμαι βέβαιος ότι αυτή δεν είναι η τελευταία ορκωμοσία.

Ας φωνάξουν, όμως, πολλοί – και όχι μόνο σε επίπεδο αυτοδιοικητικό – για το στρατόπεδο μας. Η πόλη και η περιοχή μας έχει εκπροσώπους και θέλει στήριξη το στρατόπεδο μας».

The post Ραγδαίες εξελίξεις για το στρατόπεδο Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα