Ο πολωνικός στρατός θα προμηθευτεί χιλιάδες micro-drones καμικάζι

Τα micro–drones έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος των επιχειρήσεων. Ο πολωνικός στρατός θα προμηθευτεί χιλιάδες micro–drones καμικάζι εγχώριας παραγωγής.

Στις 20 Νοεμβρίου ο Πολωνός Υπουργός Άμυνας Antoni Macierewicz υπέγραψε σύμβαση 20 εκ. $ (100 εκ. ζλότυ) για την προμήθεια Μη Επανδρωμένων Αεροπορικών Συστημάτων (ΜΕΑΣ) «Warmate» από τον πολωνικό στρατό.

Σύμφωνα με τη σύμβαση οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις θα παραλάβουν 100 σετ, όπου το

κάθε σετ αποτελείται από δέκα «Warmate».

Το «Warmate» χαρακτηρίζεται Οπλισμένο Μικρό-ΜΕΑΣ και ουσιαστικά είναι μία ιπτάμενη βόμβα που μπορεί να πετάει για 50 λεπτά πάνω από την περιοχή ενδιαφέροντος μέχρι το τέλος να βουτήξει στον στόχο και να καταστραφεί μαζί του. Έχει εμβέλεια 12 χλμ., μπορεί να χειρίζεται από ένα άτομο και εκτοξεύεται με τη βοήθεια πεπιεσμένου αέρα.

Το «Warmate» ανάλογα με το είδος της κεφαλής που φέρει μπορεί να εκτελεί τις παρακάτω αποστολές:

Επιτήρηση, αποκάλυψη, αναγνώριση και ταυτοποίηση αντικειμένων ενδιαφέροντος (κεφαλή με ηλεκτροοπτιτικά συστήματα).Αποκάλυψη και επίθεση σε εχθρικό προσωπικό (εκρηκτική κεφαλή θραυσματοποίησης).Αποκάλυψη και επίθεση σε εχθρικά οχήματα (εκρηκτική κεφαλή κοίλου γεμίσματος).

Η τοποθέτηση της κατάλληλης κεφαλής μπορεί να γίνει από τον χειριστή πολύ εύκολα αμέσως πριν από την εκτόξευση. Το «Warmate» μπορεί να μεταφέρεται με όχημα ή στην πλάτη των στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων.

Το «Warmate» έχει μήκος 1,1 μ., άνοιγμα φτερών 1,4 μ. και μέγιστο βάρος απογείωσης 5 κιλά. Το μέγιστο βάρος της πολεμικής κεφαλής είναι 1,2 κιλά. Η επιχειρησιακή του οροφή είναι 500 μ. και η τιμή του 12.000 $.

Ο εκτοξευτήρας και ο σταθμός ελέγχου μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα στρατιωτικά οχήματα, όπως ΤΟΜΠ.

Το σύστημα κατασκευάζεται από την πολωνική WB Electronics S.A. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Wojciech Komorniczak ανέφερε ότι το σύστημα έχει αγορασθεί από δύο χώρες που διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις, τις οποίες όμως δεν κατονόμασε. Συμπλήρωσε όμως ότι οι παραγγελίες είναι «τεράστιες» και ότι πάνω από δέκα χώρες της Μέσης Ανατολής έχουν δείξει ενδιαφέρον για το προϊόν.

Πηγή: Defense Blog και Flight Global

The post Ο πολωνικός στρατός θα προμηθευτεί χιλιάδες micro-drones καμικάζι appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα
-drones,