Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκε χθες η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και αρκετών Μητροπολιτών πραγματοποιήθηκε χθες η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησαρίωνος Καλαμπάκας.

Παρέστησαν,

οι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αυλώνος Χριστόδουλος, Καστορίας Σεραφείμ, Βρεσθένης Θεόκλητος, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, Άρτης Καλλίνικος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, Ιωαννίνων Μάξιμος, Ελασσώνος Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, Γρεβενών Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Καρπενησίου Γεώργιος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος και ο Μητροπολίτης Καρθαγένης Μελέτιος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Eπίσης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Τοπικών Αρχών, Φορέων και Οργανισμών, κληρικοί και λαϊκοί.

Η επίσημη υποδοχή του Μητροπολίτη πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμπάκας από τις Τοπικές Αρχές και στην συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες και δείτε φωτογραφίες στο orthodoxplanet.com

The post Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα