Ο Καμμένος ανακάλυψε (σ)την Αμερική …νέες βάσεις και plan Β για τα Σκόπια

Ο ΥΠΕΘΑ περίμενε και προετοίμαζε με αγωνία εδώ και πάρα πολύ καιρό την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Ήταν γνωστό και ήξεραν όλοι την ανυπομονησία του.

Ο Πάνος Καμμένος επιδίωκε να αναβαπτιστεί μέσω της επίσκεψης του στις ΗΠΑ καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζονταν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό από την Ουάσιγκτον. Λίγο η υπόθεση των Σκοπίων,

κάτι οι σχέσεις του με τους Ρώσους και τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και οι διαπραγματεύσεις με την Lockheed Martin για την αναβάθμιση των ελληνικών F-16 είχαν θολώσει αρκετά την εικόνα του.

Δεν ξέρουμε αν τα κατάφερε να ανέβει και πάλι στην «εκτίμηση» των Αμερικανών αλλά σίγουρα έκανε σοβαρή προσπάθεια αν και για να λέμε την αλήθεια ήταν κυρίως επικοινωνιακή.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την μεγαλοσύνη του να παροτρύνει τους Αμερικανούς να δημιουργήσουν εκτός από τη Σούδα και νέες βάσεις στην Ελλάδα σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Βόλο αλλά και στην Κάρπαθο.

Βέβαια σε όλες τις περιπτώσεις δεν υπάρχει κάτι νέο αφού η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει το «δεύτερο» σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ και είναι πλέον εμφανές ότι σχεδιάζεται να μετατραπεί σε μεγάλο ενεργειακό κέντρο. Η Λάρισα έχει γίνει ήδη βάση, τουλάχιστον για ένα χρόνο, για τα UAV MQ-9 Reaper ενώ το θέμα της Καρπάθου είναι παλιά πρόταση και μάλλον δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Όσον αφορά την «πρωτότυπη εναλλακτική» πρόταση για τα Σκόπια ξέρει και ο ίδιος ότι το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνησή του που έτρεχε χθες να δώσει διευκρινίσεις ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν έψαχνε για «αμερικανάκια» μάλλον το έκανε σε λάθος μέρος. Παρόμοιες αμυντικές συμφωνίες με αυτή που πρότεινε υπάρχουν και με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο και με άλλες χώρες. Αν ήθελαν οι ΗΠΑ θα το είχαν κάνει εδώ και καιρό το «τόξο σταθερότητας», δεν περίμεναν τον Πάνο Καμμένο να τους το προτείνει! Και το ξέρει κι ο ίδιος, απλά προσπάθησε να εμφανιστεί διαλλακτικός και …δημιουργικός μπροστά στους Αμερικάνους.

Τελικά από το τριήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ ίσως η συνάντηση που θα έχει στην Lockheed Martin είναι η πιο σοβαρή καθώς ο καιρός περνάει και η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 δεν έχει ξεκινήσει ακόμα με πολλά προβλήματα να μην έχουν αντιμετωπιστεί. Άσε που δεν είναι απίθανο να κάνει και συζητήσεις για …μελλοντικές αγορές εμφανιζόμενος ως καλός πελάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναβάθμιση F-16V: Προτάσεις για αυτά που έπρεπε να γίνουν και Ερωτηματικά για αυτά που δεν έγιναν

Ο Πάνος Καμμένος καταφέρνει πάντα με τα λεγόμενά του να τραβάει τα φώτα της επικαιρότητας και το κατάφερε πάλι αν και στη συνέχεια έχει δείξει η εμπειρία ότι ξεχνιούνται αφού αποδεικνύονται «αέρας κοπανιστός» και πιστολιές στον αέρα.

Και στο τέλος αυτός που τρέχει είναι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ που φαίνονται ανήμποροι να αντιμετωπίσουν και να εξηγήσουν τα τερτίπια και τα κόλπα του πληθωρικού συγκυβερνήτη τους.

Ο καιρός όμως περνάει και όσο πλησιάζουν εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να το αντιμετωπίσει αν δε θέλει να το πληρώσει πολιτικά.

Το να τον εκθέτει συνεχώς προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά ή μικροκομματικά του συμφέροντα αυτοεπιβίωσης είναι μεγάλο ρίσκο λίγο πριν τις απανωτές κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις που πλησιάζουν και την αντιπολίτευση να παραμονεύει.

The post Ο Καμμένος ανακάλυψε (σ)την Αμερική …νέες βάσεις και plan Β για τα Σκόπια appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα