ΕΑΑΣ: Τι ενέργειες απαιτούνται για τη διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα

Η ΕΑΑΣ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με την καταβολή των δώρων των Χριστουγέννων – Πάσχα και τις ενέργειες των συναδέλφων.

ΕΑΑΣ 10 Οκτωβρίου 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 45/18

Αναφορικά με το θέμα της καταβολής ή μη των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, τα οποία έχουν καταργηθεί από 1-1-2013 με το Ν 4093/2012, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί σχετική δικαστική απόφαση που να επιλύει το ζήτημα της

συνταγματικότητας αυτής της περικοπής για τα ειδικά μισθολόγια.

Όσες θετικές δικαστικές αποφάσεις έχουν μέχρι σήμερα εκδοθεί αφορούν άλλη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων και όχι αυτή των ειδικών μισθολογίων που ανήκουν οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι.

Μάλιστα έχει διατυπωθεί σχετικό προδικαστικό ερώτημα μετά την υπ’ αριθμ. 989/2017 απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης, κατ’ εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 1 παρ. 2 του Ν. 3900/2010, και η αγωγή για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα έχει εισαχθεί στην Επταμελή σύνθεση του ΣΤ Τμήματος του ΣτΕ, σύμφωνα με τα άρθρα 14 παρ. 5, 20 και 21 του Π.Δ. 18/1989 υπό τον τίτλο ‘Κωδικοποίηση διατάξεων νόμων για το Συμβούλιο της Επικράτειας λόγω της σπουδαιότητάς της. Εκκρεμεί δε η έκδοση απόφασης.


Κατά συνέπεια, και εις αναμονή της δημοσίευσης της αποφάσεως της Επταμελούς Συνθέσεως του ΣΤ Τμήματος του ΣτΕ, οι συνάδελφοι δεν χρειάζεται να προστρέξουν για άσκηση σχετικής αγωγής και μάλιστα μέχρι την 31-12-2018. Μπορούν οι ίδιοι αδαπάνως να καταθέσουν σχετική αίτηση για την καταβολή τους, απευθείας στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διακόπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την παραγραφή των αξιώσεών τους.


νέα άμεση ανακοίνωση της η ΕΑΑΣ θα κοινοποιήσει σχετικό υπόδειγμα αίτησης, το οποίο συντάσσεται ήδη από αυτή, για συμπλήρωση και υποβολή στο Νομικό Συμβούλιο.

Για το ΔΣ/ΕΑΑΣ
Ο Πρόεδρος
Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος

The post ΕΑΑΣ: Τι ενέργειες απαιτούνται για τη διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα