Ο Α/ΓΕΣ βράβευσε τον Έλληνα καταδρομέα που ανέβηκε στα Ιμαλάια χωρίς βοηθητικό οξυγόνο

17:50 25/1/2019 - Πηγή: Armynow

Ο Α/ΓΕΣ βράβευσε τον έλληνα καταδρομέα τον Αθανάσιο Κατσαντώνη, Ανχης ε.α. για την σπουδαία επίδοση του να αναρριχηθεί σε υψόμετρο 8.201 μ. στα Ιμαλάια χωρίς τη χρήση βοηθητικού οξυγόνου

Ο Έλληνας καταδρομέας που ανέβηκε στα Ιμαλάια χωρίς βοηθητικό οξυγόνο, ο Αθανάσιος Κατσαντώνης, Ανχης ε.α. ο οποίος ανέβηκε στο Τσο Ογιού των Ιμαλαΐων (υψόμετρο 8.201 μ.) χωρίς τη χρήση βοηθητικού οξυγόνου,

βραβεύτηκε από τον Αρχηγό του ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019.

Ο Αντισυνταγματάρχης ε.α. Αθανάσιος Κατσαντώνης, το 2018 έφερε σε πέρας τη δύσκολη αποστολή κατάκτησης, χωρίς την παροχή βοηθητικού οξυγόνου, της κορυφής του 6ου σε υψόμετρο όρους της γης, Cho Oyu (8.201 μ.) στα σύνορα ΝεπάλΘιβέτ (Κίνα), γεγονός που συνιστά πανελλήνιο ρεκόρ και ρεκόρ ανάβασης αφού κανείς συμπατριώτης μας δεν το έχει καταφέρει στο παρελθόν.

Στο γεγονός είχε αναφερθεί με αναρτησή του και το armynow.net δημοσιοποιώντας την μεγάλη του επιτυχία: Ο Έλληνας καταδρομέας που ανέβηκε στα Ιμαλάια χωρίς βοηθητικό οξυγόνο!

Όπως αναφέρει άλλωστε και στην ανακοίνωση του το ΓΕΣ: Ο Αντισυνταγματάρχης ε.α. Αθανάσιος Κατσαντώνης, είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Τάξης 1989. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις σε διάφορες θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εκπαιδεύτηκε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων με σημαντικές διακρίσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αθλητικής – ορειβατικής του ασχολίας, ανέβηκε
μεταξύ άλλων, στην κορυφή του Mont Blank (4.810 μ.) στα σύνορα Γαλλίας
Ιταλίας και στο Lenin Peak (7.130 μ.) στα σύνορα Κιργιστάν – Τατζικιστάν, όπου ήταν ο μόνος που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή.

Παράλληλα, συμμετείχε σε αριθμό αγώνων ορεινού τρεξίματος όπως στην
Ελβετία το 1991 (Αγώνας 100 χλμ.), όπου κατέλαβε την 1η ομαδική θέση
Ελλάδας.

The post Ο Α/ΓΕΣ βράβευσε τον Έλληνα καταδρομέα που ανέβηκε στα Ιμαλάια χωρίς βοηθητικό οξυγόνο appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα