Ήρθε η ώρα των Κρίσεων των Αρχηγών – Ποιοί προκρίνονται

16:28 25/1/2019 - Πηγή: Armynow

Ζήτημα ωρών είναι πλέον να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ ώστε να προχωρήσει στις κρίσεις των νέων Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τις κρίσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων οι οποίες ήδη έχουν καθυστερήσει λόγω πολιτικών εξελίξεων οι οποίες έληξαν με την κύρωση από τη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως είχαμε αναφέρει στο armynow.net τις προηγούμενες ημέρες το «κλείδωμα»

της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή για τη Συμφωνία οριστικοποίησε και την ημέρα της Παρασκευής για τη μέρα που θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αλλά και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων οι οποίοι έχουν βιώσει είναι η αλήθεια το «μαρτύριο της σταγόνας».

Έτσι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μέχρι το βράδυ αναμένεται να συνεδριάσει τελικά το ΚΥΣΕΑ με ένα μικρό ενδεχόμενο να μετατεθεί για αύριο το πρωί. Θεωρείται πάντως σχεδόν απίθανο να πάρει παραπάνω αναβολή το θέμα.

Τα σενάρια και οι φήμες, τα ονόματα και οι αλλαγές που πιθανόν θα προκύψουν όπως ήταν αναμενόμενο όλες τις προηγούμενες ήμερες αλλά και μέχρι σήμερα πήραν και έδωσαν χωρίς όμως να υπάρχει καμία ασφαλή πληροφορία για τα ονόματα που έχουν καταλήξει ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης μαζί με τον Πρωθυπουργό με τον οποίο βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία.

Τα κριτήρια και οι ικανότητες που πρέπει να έχουν οι νέοι Αρχηγοί ήταν άλλωστε δεδομένα εδώ και καιρό και όπως κάναμε σαν ιστοσελίδα όλες τις προηγούμενες ημέρες έτσι και τώρα λίγο πριν τις οριστικές αποφάσεις δεν θα μπούμε σε καμία ονοματολογία.

Αυτό που θα μεταφέρουμε και το είχαμε αναφέρει ξανά είναι ότι από τις τελευταίες πληροφορίες αυτό που προκύπτει είναι ότι τελικά οι κρίσεις δεν θα είναι πάρα πολύ βαθιές, με το σενάριο ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να είναι τελικά από το Στρατό Ξηράς να είναι το επικρατέστερο.

Ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Πρωθυπουργός έχουν σταθμίσει πολλούς παράγοντες ειδικά για τα προσόντα που χρειάζονται για τον νέο Α/ΓΕΕΘΑ με συγκεκριμένα κριτήρια. Οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, οι αναβαθμισμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ και η συνεχή τούρκικη προκλητικότητα, απαιτούν ο νέος Αρχηγός των ΕΔ να μην περιορίζεται σε στρατιωτικά προσόντα αλλά να μπορεί να ανταποκριθεί με διευρυμένες ικανότητες, ώστε να χειριστεί και γεωστρατηγικές και άλλες εξελίξεις. Προσόντα που εν πολλοίς διέθετε και ο Ναύαρχος Αποστολάκης και παρά τα όσα έχουν λεχθεί κατά καιρούς, το γνωρίζει και η επιλογή του θα έχει τέτοιο προσανατολισμό, που θα κάνει πέρα τυχόν συμπάθειες και αντιπάθειες και θα αφορά μόνο το καλό των ΕΔ.

Δε μένει παρά να δούμε τελικά καταρχάς το πότε και κατά δεύτερον το ποιοι θα είναι οι εκλεκτοί που θα αναλάβουν το σημαντικό αυτό έργο. Το σίγουρο είναι ότι όλα τα ανώτατα στελέχη των ΕΔ είναι άξια με αυξημένο επαγγελματισμό και όποιοι και να είναι οι νέοι Αρχηγοί θα έχουν μεγάλο και δύσκολο έργο το επόμενο διάστημα με πολλές και μεγάλες προκλήσεις.

The post Ήρθε η ώρα των Κρίσεων των Αρχηγών – Ποιοί προκρίνονται appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα