Νέες τουρκικές προκλήσεις γύρω από τα Ίμια – Έφτασαν στις ακτές της Κώ

19:02 6/1/2018 - Πηγή: Armynow

Με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Κάλυμνο, τουρκικά σκάφη προκαλούσαν στην περιοχή γύρω από Ίμια, Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι.

Κάθε όριο έχει ξεπεράσει σήμερα η τουρκική προκλητικότητα γύρω από Ίμια, Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, ανήμερα των Θεοφανείων και την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο βρίσκονταν στην Κάλυμνο για τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων.

Συγκεκριμένα

τρια σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής είχαν αναπτυχθεί από το πρωί στα τρια ακριτικά νησιά και πραγματοποιούσαν διαδοχικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Διαρκώς απέναντι από τα τουρκικά σκάφη βρίσκονταν μέσα του ελληνικού λιμενικού σώματος τα οποία μέσα από τον ασύρματο ζητούσαν από τα τουρκικά πλοία να αποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ωστόσο αναστάτωση προκλήθηκε όταν μέσω twitter Ροδίτης δημοσιογράφος ανέβασε φωτογραφία με την παρουσία ακόμη μιας τουρκικής ακταιωρού στα ανοιχτά της Κω.

Το tweet λέει χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας βρίσκεται στην Κάλυμνο για τα Θεοφάνεια και η Τουρκική ακταιωρός σουλατσάρει ανενόχλητη στα 300 μ. από τις ακτές της Κω!»

Ο Τσίπρας βρίσκεται στην Κάλυμνο για τα Θεοφάνεια και η Τουρκική ακταιωρός σουλατσάρει ανενόχλητη στα 300 μ. από τις ακτές της Κω! pic.twitter.com/OmuDNe5qtn

— Christos Mystiliadis (@enlefko) 6 Ιανουαρίου 2018

Την ίδια ώρα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων IHA μεταδίδει ότι, ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο, ένα καταδρομικό και τρία σκάφη της ακτοφυλακής βρίσκονται σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε επίσης ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό προειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τα τουρκικά σκάφη του λιμενικού να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. «Προς την τουρκική ακτοφυλακή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Παρακαλώ εγκαταλείψατε τα χωρικά μας ύδατα», προειδοποίησε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό. Τότε το τουρκικό λιμενικό φέρεται να απάντησε «Εδώ είναι τουρκικά χωρικά ύδατα», αλλά λίγο μετά αποσύρθηκε στα τουρκικά ύδατα.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο συμβάν αμφισβητούν οι ελληνικές αρχές.

The post Νέες τουρκικές προκλήσεις γύρω από τα Ίμια – Έφτασαν στις ακτές της Κώ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, Ίμια – Έφτασαν,nees, imia – eftasan