Κρίσεις 2019: Με στόχο να «ξεμπλοκάρει» η επετηρίδα στον ΣΞ

09:28 28/2/2019 - Πηγή: Armynow

Κρίσεις 2019: Μετά τις βαθιές έκτακτες κρίσεις στις τάξεις των Ανωτάτων ξεκινούν την Παρασκευή οι τακτικές κρίσεις στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί οι φετινές τακτικές κρίσεις και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Μια πρώτη «γεύση» για το τι μέλλει γενέσθαι στο Στρατό Ξηράς έδωσε χθες ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς έδωσε χθες σε σύντομη συνάντηση που είχε με τους στρατιωτικούς συντάκτες κατά την τελετή της παράδοσης – παραλαβής

του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ. και όσον αφορά τον Στρατό Ξηράς αυτές θα γίνουν με πρόθεση «να ξεμπλοκάρει η επετηρίδα», όπως χαρακτηριστικώς ελέχθη από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα των στρατιωτικών συντακτών.

Αυτό που ξεκαθάρισε ο Αρχηγός ΓΕΣ ήταν ότι υπάρχει σαφής πρόθεση «να ξεμπλοκάρει η επετηρίδα» καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «δεν θέλω να κάνω τον καλό και να μην αποσυμφορίζω την επετηρίδα με αποτέλεσμα να μαζεύονται εκατοντάδες στελέχη στο βαθμό του συνταγματάρχη. Καθώς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ως το 2023 θα πρέπει να έχουν κριθεί υποχρεωτικά όλες οι τάξεις των συνταγματαρχών Όπλων και Σωμάτων, γιατί τη χρονιά αυτή θα ισχύει άλλο νομικό πλαίσιο. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν κριθεί, αρχής γενομένης από τις φετινές κρίσεις του 2019, περί τους 260 συνταγματάρχες Όπλων. Και υπάρχουν φυσικά και οι συνάδελφοί τους των Σωμάτων».

Όπως σημείωσε ο Α/ΓΕΣ σήμερα υπάρχουν τάξεις, όπως η τάξη του 1988 της ΣΣΕ, που έχει συμμαθητές Ταξιάρχους στον τρίτο χρόνο, άλλους στο δεύτερο χρόνο, αλλά και 55 – συμμαθητές – που είναι ακόμα συνταγματάρχες! Σύμφωνα λοιπόν με αυτά φέτος θα κριθεί η τάξη του 1988 της ΣΣΕ και θα κριθεί και η επόμενη τάξη του 1989. Φυσικά αυτό που είναι άγνωστο είναι πόσο «βαθιά» θα φτάσουν οι κρίσεις, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν θέλησε να εκμυστηρευτεί στους δημοσιογράφους ο Αρχηγός ΓΕΣ, οπότε …εις αύριον τα σπουδαία.

The post Κρίσεις 2019: Με στόχο να «ξεμπλοκάρει» η επετηρίδα στον ΣΞ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα