Εξοπλιστικά: Ποιοι Γάλλοι ζήτησαν να δουν την ΓΔΑΕΕ

14:54 1/12/2017 - Πηγή: Armynow

Λίγο καιρό μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Γαλλία αντιπροσωπεία της ΓΔΑΕΕ πήγε και αυτή στην Γαλλία. Οι Γάλλοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Το περίφημο Ελλάς – Γαλλία συμμαχία φαίνεται πως θέλουν να δουν και στην πράξη

οι Γάλλοι.

Η ψυχρολουσία που επιφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μακρόν, αφού μετά την επίσκεψη στήριξης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αθήνα από τον Γάλλο ο Α. Τσίπρας ανταπέδωσε το καλό ανακοινώνοντας…..αμερικάνικο πρόγραμμα μαμούθ για τα F-16 φαίνεται πως δεν έχει ξεπεραστεί από το Παρίσι.

Ο Αλέξης Τσίπρας βέβαια ξαναείδε τον Ε. Μακρόν πριν λίγες ημέρες στο Παρίσι, το κλίμα όμως ήταν βαρυχειμωνιάτικο.

Στο πλαίσιο λοιπόν του «ξαναζεστάματος» των Ελληνογαλλικών σχέσεων φαίνεται πως έγινε η αποστολή της ΓΔΑΕΕ στην Γαλλία.

Οι Γάλλοι πάντως φαίνεται πως πιστεύουν οτι έχουν ακόμα να κερδίσουν μέρος των εξοπλιστικών της Ελλάδας η οποία από την εποχή των κυβερνήσεων Καραμανλή ως σήμερα τους έχει υποσχεθεί πάρα πολλά και έχει κάνει ελάχιστα.

Άλλωστε παρά την δημόσια πρόσκληση Μακρόν να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Αμυντική βιομηχανική προσπάθεια η Αθήνα ούτε σε αυτό το μέτωπο έχει δείξει κάποιο σημαντικό ενδιαφέρον που να της δίνει ουσιαστικό προβάδισμα για την επόμενη ημέρα.

Τα Mirage στην ατζέντα

Η επίσκεψη στο Παρίσι είχε φυσικά και το θέμα της αναβαθμισης των Mirage η εξέλιξη της οποίας φαίνεται τελικά πως καθυστερεί από τον αρχικό προγραμματισμό.

Οι επιτελείς της ΓΔΑΕΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή επισκέφθηκαν την αντίστοιχη Γενική Διεύθυνση (DGA) του Υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων των δύο πλευρών, όπως λέει η Αθήνα, για την προώθηση της συνεργασίας ΕλλάδαςΓαλλίας στους τομείς προμήθειας, έρευνας, ανάπτυξης και συμπαραγωγής αμυντικών συστημάτων.

Την ελληνική αποστολή πλαισίωναν μάλιστα και εκπρόσωποι δεκατεσσάρων ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους και να συναντηθούν με εκπροσώπους αντίστοιχων γαλλικών εταιρειών και αξιωματούχους της DGA με σκοπό την εξέταση διεύρυνσης της υπάρχουσας συνεργασίας στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας.

Το σημαντικότερο πάντως είναι πως η αντιπροσωπεία της ΓΔΑΕΕ «πολιορκήθηκε» από τις αμυντικές βιομηχανίες της Γαλλίας που θέλουν να μάθουν αν έχει κάποιο πρόγραμμα για την Άμυνα της η Ελλάδα ή αν πορεύεται με βάση την συγκυρία.

Έτσι ο επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ είχε κατ΄ ιδιαν συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της DGA κ. J. Barre, ενώ στις 30 Νοεμβρίου, η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των εταιρειών DASSAULT και MBDA προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τα σε εξέλιξη προγράμματα.

Επιπλέον οι εταιρείες NAVAL GROUP, THALES HELLAS, SAFRAN και NHI ζήτησαν και είχαν συνάντηση με ελληνική αντιπροσωπεία.

The post Εξοπλιστικά: Ποιοι Γάλλοι ζήτησαν να δουν την ΓΔΑΕΕ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα