ΚΒΙΕΣ: Hμερίδα «Ενιαία Υγεία: Η Πρόκληση των Ζωοανθρωπονόσων»

13:09 1/12/2017 - Πηγή: Armynow

Tο Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού (ΚΒΙΕΣ), πραγματοποίησε επιστημονική ημερίδα στο 414 ΣΝΕΝ, με θέμα «Ενιαία Υγεία: Η Πρόκληση των Ζωοανθρωπονόσων».

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού (ΚΒΙΕΣ), επιστημονική ημερίδα στο αμφιθέατρο του 414 ΣΝΕΝ, με θέμα «Ενιαία Υγεία: Η Πρόκληση των Ζωοανθρωπονόσων».

Την έναρξη των εργασιών, κήρυξε ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης.

Σκοπός της ημερίδας ήταν, η ανάδειξη της σπουδαιότητας της πρόκλησης των ζωoανθρωπονόσων,

μέσα από το πρίσμα του δόγματος της ενιαίας υγείας, με την ανταλλαγή επικαιροποιημένων γνώσεων και πληροφοριών και την παράθεση των νεότερων δεδομένων αναφορικά με την παθογένεια και την πρόληψη αυτών.

Στην ημερίδα συμμετείχαν καθηγητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί, που ανέπτυξαν θέματα που εμπίπτουν στο γνωστικό τους πεδίο, ενώ σημειώνεται ότι επιπλέον των προγραμματισμένων ομιλητών υπήρξε και παρέμβαση του ομότιμου καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Γενηγιώργη του Πανεπιστημίου Davis California και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, αναφορικά με το δόγμα «Ενιαίας Υγείας».

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Πεντέλης, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Υγειονομικού του ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, των Στρατιωτικών Νοσοκομείων 414 ΣΝΕΝ και 417 ΝΙΜΤΣ, των Κτηνιατρικών Μονάδων Γ΄ ΚΝΟ και ΚΕΝΟΚ, της Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας, εκπρόσωπος του Διευθυντού Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, εκπρόσωπος της Διοικητού της ΣΑΝ καθώς και εκπρόσωποι του Προέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής, του Ινστιτούτου Παστέρ, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ενιαίας Υγείας και των Κτηνιατρικών Εργαστηρίων Αθηνών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Επιπρόσθετα, χαιρετισμό απέστειλαν ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Την ημερίδα, η είσοδος της οποίας ήταν ελεύθερη για το κοινό, παρακολούθησε μεγάλος αριθμός Αξιωματικών (ΥΚ) από το σύνολο των Σχηματισμών και Μονάδων του Ελληνικού Στρατού αλλά και κτηνίατροι που δραστηριοποιούνται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εξάγουν εποικοδομητικά συμπεράσματα και να ανανεώσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το θέμα της Ενιαίας Υγείας.

The post ΚΒΙΕΣ: Hμερίδα «Ενιαία Υγεία: Η Πρόκληση των Ζωοανθρωπονόσων» appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα