Ερντογάν: Θέτει θέμα ανταλλαγής των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους

09:22 28/3/2018 - Πηγή: Armynow

Νέες «βόμβες» από τον Ταγίπ Ερντογάν θέτει εμμέσως θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης με αυτή των 8 Τούρκων αξιωματικών που δεν εκδίδει η Ελλάδα στην Τουρκία συνέδεσε εμμέσως πλην σαφώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντας

στο τραπέζι το θέμα της ανταλλαγής.

Όπως αποκαλύπτει το σημερινό εξώφυλλο της Χουριέτ, μιλώντας με δημοσιογράφους χθες, κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από τη Βάρνα της Βουλγαρίας στην Αγκυρα, ο Ερντογάν παρουσίασε το πώς βλέπει και αντιμετωπίζει την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Μιλήσαμε και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν γιατί πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν σε στρατιωτική μας περιοχή. Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και πως οι οικογένειες και οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν και τους επισκέπτονται. Μου είπαν εσείς είστε μεγάλη χώρα, μεγάλος πρόεδρος φροντίστε να αποφυλακιστούν οι δυο στρατιώτες. Τους είπα πως δεν είμαι μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη.

Το θέμα είναι σε φάση εκδίκασης. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση που θα πάρουν τα όργανα της δικαιοσύνης. Βέβαια τους εξήγησα ότι δεν είναι δίκαιο πως αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτών που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία και μετά διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια εμείς δεν συσχετίζουμε τα δυο θέματα. Όμως αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα. Δεν μας τους έδωσαν αφού τους το ζητήσαμε. Αυτοί που δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα αυτό, τώρα μιλούν για την ανάγκη άμεσης αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών».

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα είπε ο τούρκος Πρόεδρος μετά τη συνάντηση που είχε στη Βάρνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο πλαίσιο της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας. Στη συνάντηση αυτή τέθηκε από την ΕΕ και το ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών.

Παρά το γεγονός ότι όλοι πίστευαν ότι θα υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη, μόλις λίγες ώρες αργότερα, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κλήθηκαν στον εισαγγελέα για την αίτηση αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει. Η αίτησή τους απορρίφθηκε και αποφασίστηκε η συνέχιση της προφυλάκισής τους για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Ποιο είναι το σκεπτικό της απόφασης

Το σκεπτικό της απόφασης, ανέφερε ότι: «Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».

Να σημειώσουμε ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης για 28 μέρες.

The post Ερντογάν: Θέτει θέμα ανταλλαγής των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα