ΑΒΕΡΩΦ: Το ΓΕΝ επιβαρύνεται με ημερήσια αποζημίωση

Αίσθηση προκαλούν όσα αναφέρει ο Πάνος Καμμένος σε απάντηση του σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου για το ΑΒΕΡΩΦ.

Ο Υπουργός κλήθηκε να απαντήσει αν σχεδιάζει την παράταση της παραμονής του πλοίου στην συμπρωτεύουσα.

Στην απάντηση του ο ΥΕΘΑ μεταξύ άλλων ανασταλτικών παραγόντων επικαλείται και… την πενιχρή ημερήσια αποζημίωση του πληρώματος!

Πιο συγκεκριμένα

ο ΥΕΘΑ μεταξύ άλλων αναφέρει : εξετάζω, σε συνεργασία με το ΓΕΝ, την δυνατότητα της παραμονής του πλοίου στη Θεσσαλονίκη μέχρι την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.

Οφείλω όμως να σας επισημάνω ότι η παραµονή του Π.Ν.Μ. Θωρηκτού Γ. ΑΒΕΡΩΦ στη Θεσσαλονίκη επιβαρύνει τον προϋπολογισμό ΓΕΝ µε οικονοµικό κόστος που περιλαμβάνει, ημερήσια αποζηµίωση του πληρώματος, καθώς έξοδα μετακίνησης, στέγασης και έτερα εθιμοτυπικά έξοδα (ξεναγοί-ιστορικοί).

Επίσης, η επιβάρυνση του πληρώματος από τη συνεχόμενη καθημερινή απασχόληση, έχει επιφέρει την κόπωση στο προσωπικό του πλοίου, το οποίο λόγω της απαίτησης για γνώσεις κατάλληλες για ξενάγηση, δεν µπορεί να αντικατασταθεί από έτερο πλήρωµα.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί για το µήνα Δεκέµβριο επισκέψεις/εκδηλώσεις στη µόνιµη θέση ελλιμενισμού (Τροκαντερό – Π. Φάληρο) ενώ οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες του χειµώνα ίσως καταστήσουν δύσκολο και επισφαλή τον επανάπλου του πλοίου.

Τέλος, απαιτείται να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες αντικατάστασης του κυρίου καταστρώματος οι οποίες διεκόπησαν προκειµένου το πλοίο να πλεύσει στην Θεσσαλονίκη.

The post ΑΒΕΡΩΦ: Το ΓΕΝ επιβαρύνεται με ημερήσια αποζημίωση appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα