Βερναρδάκης για Novartis: Μείζον ζήτημα διασπάθισης δημοσίου χρήματος

«Μείζον ζήτημα διασπάθισης δημοσίου χρήματος, που βρίσκεται στη ρίζα των πολιτικών της εθνικής χρεοκοπίας» χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis o υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «όλοι οι πολίτες θέλουν να μην κρυφτεί κάτω από το χαλί καμία πτυχή αυτής της υπόθεσης».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται στο τεκμήριο της αθωότητας των εμπλεκομένων και δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για «κυνήγι

μαγισσών» και χρησιμοποίηση της υπόθεσης για πολιτικές σκοπιμότητες.

Τονίζει επίσης, ότι «η κυβέρνηση δεν έχει παρά να αφήσει απολύτως ελεύθερη τη λειτουργία των θεσμών για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» και προτάσσει ως βασικό πολιτικό στόχο «την αλλαγή των οικονομικών και διοικητικών δομών που παρήγαγαν τη διαφθορά και το δημόσιο χρέος».

Για το Σκοπιανό, σημειώνει ότι η κυβέρνηση το διαχειρίζεται με ορθολογισμό και ρεαλισμό, «ως ένα ζήτημα που πρέπει επιτέλους να επιλυθεί». Εκφράζει παράλληλα την εκτίμηση ότι η πλειοψηφία της Βουλής θα κινηθεί θετικά, όταν η πρόταση συμφωνίας, με τις εγγυήσεις που θα προβλέπει, έρθει στο Κοινοβούλιο.

Τέλος, αναφερόμενος στην μετά το μνημόνιο εποχή, ο υπουργός Επικρατείας εστιάζει στα «εμβληματικά ζητήματα» για μετά τον Αύγουστο και συγκεκριμένα:

στην σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθούστην πλήρη επαναφορά των ΣΣΕστη θωράκιση και ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου προστασίας απέναντι στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμόστην αλλαγή στον τομέα της υγείας καιστον περαιτέρω εξορθολογισμό και τη δικαιότερη κατανομή της φορολογίας.

The post Βερναρδάκης για Novartis: Μείζον ζήτημα διασπάθισης δημοσίου χρήματος appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα