Alpha Bank: Φυγαδεύθηκαν εργαζόμενοι για να αποφύγουν το ΣΕΠΕ

Φαινόμενα φυγάδευσης εργαζόμενων προκειμένου να αποφευχθεί ο έλεγχος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και κατά συνέπεια το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία, διαπιστώθηκαν σύμφωνα με δημοσίευμα σε κατάστημα της Alpha Bank στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του left.gr, σε πρόσφατο έλεγχο που έκαναν οι επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε. στο κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank

στην Αθήνα, στην πλατεία Κοραή, για να περιορίσει τις συνέπειες της «εφόδου», η διοίκηση της τράπεζας ανάγκασε τους εργαζόμενους να τραπούν σε φυγή από την έξοδο κινδύνου του κτιρίου.

Παρ’ όλα αυτά, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τράπεζα δεν γλίτωσε τις κυρώσεις καθώς σε δεύτερο, πρόσφατο έλεγχο, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στο ίδιο κτίριο, με τη συνοδεία της αστυνομίας αυτή τη φορά, βρέθηκαν πάνω από 30 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου και αναμένεται να επιβληθεί το πρόστιμο που προβλέπει η νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τον εντοπισμό αντίστοιχων παραβάσεων, που αφορούσαν δηλαδή τα χρονικά όρια εργασίας, σε κατάστημα της ίδιας τράπεζας στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Πολύγυρο.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενεργοποιήθηκε το άρθρο 33 του νέου νόμου (4488/17), το οποίο προβλέπει την επιβολή τριήμερης αναστολής λειτουργίας, αν διαπιστωθούν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε 3 ελέγχους στην ίδια επιχείρηση, κάτι που συνέβη στον προαναφερθέν υποκατάστημα της Alpha Bank.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, η προσφυγή της τράπεζας στη Δικαιοσύνη, για να ακυρώσει την ποινή του λουκέτου απορρίφθηκε και τελικά το εν λόγω παράρτημα αναμένεται να κλείσει για τρεις ημέρες.

The post Alpha Bank: Φυγαδεύθηκαν εργαζόμενοι για να αποφύγουν το ΣΕΠΕ appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
σεπε σε alpha bank
Τυχαία Θέματα