ΣΥΠΑ: Ζητά κάλυψη των εξόδων κίνησης υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία

Την άμεση κάλυψη των εξόδων κίνησης των υπαλλήλων της περιφέρειας Αττικής που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία ζητά με σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων (ΣΥΠΑ) ενώ αναφέρει ότι αν δεν λυθούν τα ζητήματα θα σταματήσουν να εκτελούν εξωτερική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα:

«Η επίλυση του προβλήματος της κάλυψης των οδοιπορικών (εντός και εκτός έδρας) και όλων των σχετικών εξόδων κίνησης (εισιτήρια, βενζίνες, ξενοδοχεία κλπ) των υπαλλήλων της Περιφέρειας, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία αποτελεί ένα δίκαιο αίτημά μας, που δεν χωρά καμιά καθυστέρηση.

Στο συμπέρασμα

αυτό κατέληξαν όλοι οι εργαζόμενοι που μετείχαν στη σύσκεψη, που διοργάνωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου και που προέρχονταν από όλες τις Δ/νσεις που οι υπάλληλοι τους εκτελούν εξωτερική υπηρεσία, προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Η ανοχή στις τεράστιες καθυστερήσεις πληρωμής των σχετικών αποζημιώσεων, που εκτός των άλλων αποτελούν χρήματα που έχουν ήδη βγει από τις τσέπες των συναδέλφων, δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Χαρακτηριστικα παραδείγματα αποτελούν οι συνάδελφοι υπηρεσιών της ΠΕ Νήσων, που τους οφείλονται αποζημιώσεις πάνω από 3.000 ευρώ!!!

Ταυτόχρονα αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά η ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών και το στάματημα της τεράστιας γραφειοκρατίας στις διαδικασίες «νομιμοποίησης» και εκκαθάρισης των δαπανών των οδοιπορικών εξόδων όλων των υπηρεσιών, που η άσκηση των αρμοδιοτήτων τους είναι συνδεδεμένη με την καθημερινή εκτέλεση εξωτερικής υπηρεσίας, όπως είναι όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Περιφέρειας.

Γνωρίζετε ότι:

– δεν υπάρχουν υπηρεσιακά αυτοκίνητα, που να καλύπτουν τις ανάγκες των υπηρεσιών μας.

– οι συνάδελφοι των ελεγκτικών μηχανισμών μετακινούνται με δικά τους ΙΧ και πληρώνουν από τη τσέπη τους εισιτήρια και βενζίνες.

– οι υπάλληλοι των ελεγκτικών υπηρεσιών ασκούν «καθημερινά» εξωτερική υπηρεσία με αποφάσεις εντολών κίνησης της Περιφέρειας, ετήσιας διάρκειας, όπου ορίζονται οι Τομείς ευθύνης (Δήμοι, περιοχές κλπ), αποφάσεις, που καθιστούν περιττές τις αντίστοιχες ημερήσιες, όπως πχ στις Δ/νσεις Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής, στη Δ/νση Λαϊκών Αγορών κλπ.

– δεν μπορούν οι υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών να προσδιορίζουν εκ των προτέρων όλες τις κινήσεις τους

– γνωρίζετε επίσης ότι ο λεγόμενος «διαδραστικός» υπολογισμός των χιλιομετρικών αποστάσεων αναφέρεται στα κεντρικά μόνο σημεία των πόλεων, με αποτέλεσμα να «χάνουμε» χιλιόμετρα στις αποζημιώσεις μας, ότι με την ηλεκτρονική κάρτα του ΟΑΣΑ δεν έχουμε «αποδείξεις» εισιτηρίων κλπ.

– η όποια προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος μέσω έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων δεν επιλύει το πρόβλημα, καθώς είναι αποσπασματική, δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού και επιφέρει πρόσθετες δυσκολίες, ιδιαίτερα στις υποστελεχωμένες και με μεγάλο εργασιακό φόρτο πλέον υπηρεσίες μας.

Απαιτούμε :

– την απλοποίηση όλων των σχετικών διαδικασιών

– την άμεση πληρωμή όλων των οφειλόμενων ποσών

– την κάλυψη των εξόδων κίνησης εντός έδρας, με την χορήγηση μηνιαίου ποσού σε όλους τους συναδέλφους, που ασκούν μόνιμα καθήκοντα άσκησης εξωτερικών ελέγχων και λοιπών κινήσεων, με αποφάσεις της Περιφέρειας (Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνίατροι, Γεωπόνοι, Μηχανικοί, Ελεγκτές των Δ/νσεων Ανάπτυξης, Λαϊκών Αγορών κ.α.), διαδικασία που άλλωστε ισχύει για υπαλλήλους αρκετών άλλων ελεγκτικών φορέων

– τη χορήγηση προκαταβολής σε όσους συναδέλφους αναγκάζονται να πληρώνουν εισητήρια και ξενοδοχεία από την τσέπη τους για να εκτελέσουν εκτός έδρας υπηρεσία.

Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να χρηματοδοτούμε από τον πετσοκομένο μισθό μας τη λειτουργία της υπηρεσίας μας. Ούτε δεχόμαστε να μας δίνουν κάποια ψίχουλα βάζοντάς μας σε μια διαδικασία ατέλειωτης γραφειοκρατίας, λες και δεν έχουμε τι να κάνουμε…

Η ανοχή των εργαζομένων έχει τελειώσει. Αν δεν λυθούν άμεσα τα ζητήματα, θα ληφθούν αποφάσεις με τις οποίες θα σταματήσουμε να εκτελούμε εξωτερική υπηρεσία.

Κοιν/ση

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)
ΕΝΠΕ
Παρατάξεις Περ. Συμβουλίου Αττικής
Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Περιφέρειας Αττικής
Γενική Δ/νση Οικονομικών Περιφέρειας Αττικής»

The post ΣΥΠΑ: Ζητά κάλυψη των εξόδων κίνησης υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα