Ανάρτηση Στ. Θεοδωράκη για τον 24χρονο που μπήκε στη λίστα του Forbes

Aνάρτηση στο Facebook έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον 24χρονο Σταύρο Τσομπανίδη που κατάφερε να μπει στη λίστα «30 Under 30» του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

Συγκεκριμένα:

«Eίναι 24 ετών. Ζει εδώ, σπούδασε εδώ και είναι ένας από τους τριάντα – κάτω των 30 ετών – που το περιοδικό Forbes συμπεριέλαβε στη λίστα των «αυριανών ηγετών».

Ο Σταύρος Τσομπανίδης ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά,

όταν πριν από δύο χρόνια – επηρεασμένος από μία ομιλία του ιδρυτή της Cocomat Παύλου Ευμορφίδη σχετικά με τις αναξιοποίητες φυσικές ύλες – αποφάσισε να βρει τρόπους αξιοποίησης των φυκιών που βρίσκουμε στις παραλίες.

Μαζί με τον ερευνητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών, Νίκο Αθανασόπουλο – και μετά από πολλούς πειραματισμούς – δημιούργησαν προϊόντα από… φύκια. Από θήκες κινητών και ρακέτες θαλάσσης έως γυαλιά ηλίου!

Έτσι ιδρύθηκε η PHEE στην Αχαΐα, μια επιχείρηση που επεξεργάζεται τα νεκρά φύκια των ελληνικών ακτών και τα μετατρέπει σε ανακυκλώσιμα προϊόντα και αξεσουάρ – μια πρωτοπόρα παγκόσμια καινοτομία με πολλά βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Η πρώτη ύλη είναι άπειρη καθότι τα νεκρά φύκια της Μεσογείου κάθε φθινόπωρο καταλαμβάνουν περίπου το 30% του συνολικού μήκους της ακτογραμμής μας των 46.000 χιλιομέτρων. Ο καθαρισμός των παραλιών από τα φύκια κοστίζει πολύ. Η PHEE, όμως, καθαρίζει τις ακτές της Αχαΐας παίρνει την πρώτη ύλη, δημιουργεί, κερδίζει και αναπτύσσεται.

Μπράβο λοιπόν στον Σταύρο και στον Νίκο που μένουν εδώ και ξεχωρίζουν σε πείσμα των καιρών και των εμποδίων που ορθώνουν η γραφειοκρατία και οι ιδεοληπτικοί αναχρονισμοί.

Άνθρωποι που σκέφτονται, προσπαθούν, βελτιώνουν. Αυτούς τους ανθρώπους έχουμε ανάγκη.

Με τον Σταύρο Τσομπανίδη που συνάντησα, τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο TedX Academy.»

The post Ανάρτηση Στ. Θεοδωράκη για τον 24χρονο που μπήκε στη λίστα του Forbes appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα