ΣΥΠΑ: Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής συνέβαλε σε συνδικαλιστική δίωξη

Σε ανοιχτή καταγγελία κατά της Περιφερειακής Αρχής Αττικής ότι μέσω της επικύρωσης «ανυπόστατων» εγγράφων συνέβαλε σε δίωξη συνδικαλιστή, προχωρά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και με ανακοίνωση του, σημειώνει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο με απόφαση που έλαβε κατά την συνεδρίασή του στις 21/5/2018 καταδικάζει τη στάση της Περιφερειακής Αρχής να «επικυρώσει» ανυπόστατα έγγραφα και να συμβάλει έτσι στη συνδικαλιστική δίωξη του γραμματέα του Συλλόγου μας.

Συγκεκριμένα υιοθέτησε τις απόψεις του τότε προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Αττικής,

που εκφράστηκαν και εστάλησαν προς το Διοικητικό Πρωτοδικείο το 2009, ο οποίος ψευδώς εμφάνιζε απόντα από την εργασία του τον Άλκη Ζαβερδινό ενώ γνώριζε την απόφαση της Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών στελεχών που τον είχε δικαιώσει και έπρεπε να εφαρμοστεί.

Ο τότε πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου ήταν προφανώς απολύτως αναρμόδιος να εκφράσει άποψη προς το αρμόδιο δικαστήριο. Ωστόσο οι απόψεις του αποτέλεσαν τον κορμό του εγγράφου, που υπέβαλε πρόσφατα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η Περιφερειακή Αρχή δια μέσου της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού αλλά και του Νομικού της εκπροσώπου, κατά την εκδίκαση της προσφυγής του συναδέλφου.

Τι κι αν υπήρχε Δικαστική απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 15 του ν. 1264/1982 από την αρμόδια «Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών», που δικαίωνε τον συνάδελφο και υποχρέωνε τον Νομάρχη να την εφαρμόσει.

Τι κι αν η Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού με υπογραφή της προϊσταμένης της Δ/νσης μας γνωστοποιεί ότι «οι αρμοδιότητες των υπηρεσιακών συμβουλίων περιορίζονται….. και σε καμιά περίπτωση δεν επεκτείνονται στην παροχή πάσης φύσεως απόψεων, πόσο μάλλον την αποστολή τους σε άλλη δημόσια υπηρεσία…».

Τι κι αν ο συνάδελφος παρουσίαζε όλα τα αποδεικτικά, που τον δικαίωναν.

Τι κι αν ενημερώσαμε αρμοδίως και αναλυτικά για την υπόθεση.

Η Περιφερειακή Αρχή επέλεξε να καλύψει αυθαιρεσίες της απερχόμενης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας πλήρη ταύτιση θέσεων με αυτή, επέλεξε για άλλη μια φορά, να λειτουργήσει τιμωρητικά και εκδικητικά σε όσους δεν συμβιβάζονται με τις επιλογές της, σε όσους της ασκούν κριτική.

Οφείλει να μας απαντήσει: Γιατί υιοθετεί απόψεις αναρμόδιου προσώπου σε βάρος του Γραμματέα του Συλλόγου μας, την ίδια ώρα που η Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού της Περιφέρειας «ομολογεί» ότι είναι αυθαίρετες;»

The post ΣΥΠΑ: Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής συνέβαλε σε συνδικαλιστική δίωξη appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα