Σενάρια επιτάχυνσης του ανασχηματισμού «πυροδοτεί» η επικείμενη παραίτηση Αντωνοπούλου

Σενάρια για πρόωρο ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, πυροδοτεί η επικείμενη παραίτηση της Ράνια Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός.

«Δεν θεωρώ ορθή τη χρήση της διάταξης», είπε ο πρωθυπουργός στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, «αναμένω την απάντησή σου», πρόσθεσε.

Μάλιστα σύμφωνα

με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου η παραίτησή την οποία περιμένει ο πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί το άδειασμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος όχι μόνο πήρε αποστάσεις από την επιλογή της αναπληρώτριας υπουργού αλλά αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε επικοινωνία που είχαν της επισήμανε ότι δεν θεωρεί ορθό το ότι η υπουργός έκανε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης.

Ο κ.Τζανακόπουλος παρέπεμψε σε κάποιου είδους επίσημη τοποθέτηση της κ. Αντωνοπούλου.

Η ίδια δέχεται αφόρητες πιέσεις να εκδώσει ανακοίνωση, ώστε να εξηγήσει την στάση της.

Σε κάθε περίπτωση η σίγουρη κατά πολλούς αποχώρηση της κ. Αντωνοπούλου από το κυβερνητικό σχήμα, επαναφέρει σενάρια για επιτάχυνση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο οποίος εξάλλου βρισκόταν στους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού.

Το «απρόοπτο» με την υπόθεση της κ. Αντωνοπούλου αναμένεται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το «ανακάτεμα» της τράπουλας στο υπουργικό συμβούλιο.

The post Σενάρια επιτάχυνσης του ανασχηματισμού «πυροδοτεί» η επικείμενη παραίτηση Αντωνοπούλου appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα