Πληρώνονται αποζημιώσεις από την πλημμύρα του 2014 στην Αττική (ΦΕΚ)

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ παρέχεται επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πλημμύρα της 24ης Οκτωβρίου 2014 σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί με την υπ’ αριθ. ΔΑΕΦΚ/2260/ Α325/21-5-2015 κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης-Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού-Οικονομικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36 του ν.2459/1997 και του Κανονισμού 1407/2013.

Η επιχορήγηση παρέχεται για την αντιμετώπιση

ζημιών των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν καταγραφεί από την αρμόδια Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής καιαποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας και αφορούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, τα οποία κατεγράφησαν από την αρμόδια Επιτροπή ως ολοσχερώς κατεστραμμένα από την πλημμύρα.

Η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 30% του συνόλου, της κατά περίπτωση εκτιμηθείσας ζημίας, από την αρμόδια Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας και με ανώτατο όριο τα ποσά που προβλέπονται στον υπό στοιχείο 13 Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΦΕΚ – ΑΠΟΦΑΣΗ

The post Πληρώνονται αποζημιώσεις από την πλημμύρα του 2014 στην Αττική (ΦΕΚ) appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα