Οριστική απαγόρευση του καπνίσματος στο δημαρχείο Λάρισας

Την αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου από το δημοτικό κατάστημα Λάρισας ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

Μάλιστα, όλοι θα ελέγχονται προσωπικά από τον δήμαρχο και τη δημοτική αστυνομία, είπε ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχει συγκροτηθεί παράλληλα ένα δίκτυο από δημάρχους, οι οποίοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την τήρηση του νόμου και σύντομα θα συναντηθούν για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Καλογιάννης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ενημερωτική εκστρατεία, καθώς και την σύμφωνη γνώμη του

Συλλόγου καταστηματαρχών της πόλης για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και προανήγγειλε ότι η ενημερωτική καμπάνια του δήμου ολοκληρώνεται και στη συνέχεια θα αρχίσει η επιβολή προστίμων.

Την εισαγωγική τοποθέτηση για την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας έκανε ο κ. Ε. Νασιώκας, ο οποίος ως υφυπουργός Υγείας το 2002 είχε φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τον σχετικό νόμο. Έκτοτε, όπως είπε ο ίδιος ψηφίστηκαν άλλοι έξι νόμοι, οι οποίοι όμως δεν εφαρμόστηκαν. Ο κ. Νασιώκας τόνισε ότι στην Ελλάδα, κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους λόγω του καπνίσματος τόσοι άνθρωποι όσο μιάμιση φορά ο πληθυσμός του γειτονικού Αμπελώνα. Χαρακτήρισε μάλιστα αξιέπαινη την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, αρκεί όπως είπε να έχει συνέχεια και συνέπεια, στοιχεία υπέρ των οποίων ετάχθη και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στην τοποθέτησή του.

The post Οριστική απαγόρευση του καπνίσματος στο δημαρχείο Λάρισας appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα