Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ο Ευστάθιος Κουτσοχήνας

Ο Ευστάθιος Κουτσοχήνας εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), καθώς επικράτησε στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών τού Χρήστου Ράπτη.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο νέος πρόεδρος του ΔΣΘ απέσπασε 1.292 ψήφους (51,87%) έναντι 1.199 ψήφων (48,13%) που έλαβε ο αντίπαλός του. Σύμφωνα με το νέο Κώδικα Δικηγόρων, η θητεία του είναι 4ετής και ξεκινάει στις αρχές του 2018. Η συμμετοχή

στο δεύτερο γύρο των αρχαιρεσιών του ΔΣΘ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Από το σύνολο των 5.818 εγγεγραμμένων μελών ψήφισαν 2.661 δικηγόροι (ποσοστό συμμετοχής 45,74%). Τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 170 (6,39%).

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, πριν από μία εβδομάδα, ο Ευστ. Κουτσοχήνας ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η δικηγορία ΜΠΡΟΣΤΑ» είχε λάβει από την προεδρική κάλπη 597 ψήφους (17,14%), εννέα λιγότερες από τον απερχόμενο γενικό γραμματέα του ΔΣΘ και προερχόμενο από τη Ν.Δ., Χρήστο Ράπτη, που ηγείτο του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία» (17,40%). Οι δύο «φιναλίστ» άφησαν εκτός επαναληπτικού γύρου την Γιάννα Παναγοπούλου, η οποία είχε συγκεντρώσει 495 ψήφους (14,21%). Η συμμετοχή στον πρώτο γύρο είχε κυμανθεί σε ποσοστό 62,7%.

Έτσι, η ΝΔ χάνει την κυριαρχία που είχε πετύχει επί οκτώ χρόνια στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με τη διοίκηση Βαλεργάκη, καθώς ο συνδυασμός του αποψινού νικητή κ. Κουτσοχήνα έχει σαφή πολιτική αναφορά στο χώρο της κεντροαριστεράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ο Ευστάθιος Κουτσοχήνας appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα