«Κάτσε εκεί που είσαι» είπαν μέλη του Ρουβίκωνα στον αστυνομικό του ΣτΕ

«Είμαστε από Ρουβίκωνα, κάτσε εκεί που είσαι!» είπαν τα μέλη του Ρουβίκωνα στο μοναδικό αστυνομικό του Συμβουλίου της Επικρατείας χθες το απόγευμα πριν την εισβολή τους.

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε την ώρα που διεξαγόταν η κεκλεισμένων των θυρών Διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό. Η ομάδα του Ρουβίκωνα πέταξε μπογιές και έσπασε το μηχάνημα ελέγχου στην είσοδο, ενώ έσπασε και τα τζάμια στα παράθυρα.

Ηγετικό μέλος των κουκουλοφόρων είχε προαναγγείλει επίθεση μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Μόλις μας έγινε ενημέρωση από τη συνήγορό μας. Ασκήθηκε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης στη Σύρο. Θα δικαστούν οι σύντροφοί μας ξανά. Το μήνυμα ελήφθη και θα απαντηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελικά ο μοναδικός αστυνομικός που ήταν εκεί ενημέρωσε, ωστόσο μέχρι να φτάσουν ενισχύσεις οοι δράστες είχαν εξαφανιστεί και οι αστυνομικοί έμειναν να μαζεύουν μπογιές και γυαλιά.

Για γελοιοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και της πολιτείας από τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα, έκανε λόγο, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

«Η εμμονή Τόσκα να μην βλέπει την ανάγκη αυτή θα απολαμβάνει να βανδαλίζεται η δημόσια περιουσία και να γελοιοποιείται η ΕΛΑΣ και η πολιτεία…Έτσι όπως το πάει ο Ρουβίκωνας θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας για αστυνόμευση των Αθηνών, γιατί μετά τις επιθέσεις στέλνουν αστυνομικούς στα σημεία που δέχονται επιθέσεις», σχολίασε σε ειρωνικό τόνο ο κ. Ντούμας.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και την αντίδραση των αστυνομικών που ήταν παρόντες, ο κ. Ντούμας σχολίασε ότι «θα έπρεπε να φοβηθούν και να έχουν την αίσθηση του κινδύνου. Ο ένας ή οι δύο αστυνομικοί δεν πρέπει να τα βάλουν με το μαινόμενο πλήθος δέκα ατόμων. Στόχος τους ήταν να προστατεύσουν το πρόσωπο».

«Μη θέλουμε έναν αστυνομικό ρόμποκοπ», είπε, ζητώντας να δούμε πόσο θα τιμωρηθούν οι δράστες και αν θα χρειαστεί αυστηροποίηση των διατάξεων του ποινικού κώδικα.

The post «Κάτσε εκεί που είσαι» είπαν μέλη του Ρουβίκωνα στον αστυνομικό του ΣτΕ appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα