Η Π. Νοτίου Αιγαίου σημείο αναφοράς στη γαστρονομική κουλτούρα της Ευρώπης

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου αιγαίου, με τη μεγάλη διάκρισή της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, γεγονός που καθιστά κάθε ένα από τα 50 νησιά της, διεθνή γαστρονομικό προορισμό.

Υλοποιώντας τους στόχους που είχε θέσει εξ αρχής η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μεταξύ των οποίων η εξωστρέφεια, η διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, η ανάδειξή τοπικών προϊόντων κ.α., θα αναδειχθεί με κάθε τρόπο, ο τεράστιος γαστρονομικός πλούτος των νησιών μας, επενδύοντας

παράλληλα στο μεγάλο πλεονέκτημα των νησιών μας, την προώθηση της αιγαιακής διατροφής

Ταυτόχρονα, η διασύνδεση της γαστρονομίας με τον πολιτισμό, καθώς και η στήριξη και αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα με μια σειρά δράσεων που θα πραγματοποιηθούν έως και το τέλος του 2019, δίνουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την ευκαιρία να βρίσκεται στην “πρώτη γραμμή” προωθώντας τη γαστρονομική της ταυτότητα.

Μάλιστα οι δράσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται μέσω του προγράμματος “Taste the seasons” όπως ονομάστηκε, πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2019.
Με την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει σαν πρώτο και κυριότερο στόχο, την αναβάθμισή της σε Γαστρονομικό Τουριστικό Προορισμό Διεθνώς.

Ακόμη, στοχεύει στην ανάδειξη της Αιγαιακής διατροφής (Aegean Diet) και της αύξησης του αριθμού των χαρακτηρισμένων και πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων (π.χ. μελεκούνι, λόπια κ.λπ).

Επιπλέον στόχοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι:
• Η χρήση τοπικών προϊόντων στην τουριστική αλυσίδα.
• Η εκπαίδευση του καταναλωτή να ζητά να αγοράζει και να καταναλώνει τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας τους τοπικούς μας παραγωγούς.
• Η παροχή κινήτρων στους νέους για να επιστρέψουν στην καλλιέργεια της γης με παραδοσιακές μεθόδους.

Έτσι, η σημαντική αυτή διάκριση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια, θα αναδείξει την ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητα των νησιών της, μέσα από το μεγάλο γαστρονομικό τους πλούτο, αποτελώντας ταυτόχρονα σημείο αναφοράς στη γαστρονομική κουλτούρα της Ευρώπης.

The post Η Π. Νοτίου Αιγαίου σημείο αναφοράς στη γαστρονομική κουλτούρα της Ευρώπης appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα