Εργαζόμενοι Δ.Αιγιαλείας: Καταγγέλλουν το δήμαρχο για την απόλυση 17 συμβασιούχων

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση του, το Σωματείου Εργατοτεχνιτών του δήμου Αιγιαλείας, καταγγέλλει τη στάση του δημάρχου για την στάση του, απέναντι στους πρώην συμβασιούχους καθαριότητας.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του, το σωματείο, σημειώνει:

«Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του Δήμου Αιγιαλείας με νέα του ανακοίνωση επαναφέρει το θέμα των δεκαεπτά πρώην εργαζόμενων στην καθαριότητα. Στην ανακοίνωση του το ΔΣ του

Σωματείου αφήνει αιχμές για το Δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο αλλά και για τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Παράλληλα καλούν τους τοπικούς βουλευτές να “συμμορφώσουν” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν το Δήμαρχο ώστε να εφαρμόσει το Νόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του Δήμου αναφέρει: ” Η Διοίκηση του Σωματείου καταγγέλλει για άλλη μια φορά το Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Αθανάσιο Παναγόπουλο για τον εμπαιγμό που δείχνει απέναντι στους 17 συμβασιούχους της καθαριότητας που απέλυσε 22 Δεκεμβρίου 2016 και αρνείται να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο που υπάρχει για την ανανέωση των συμβάσεων (άρθρο 16, του νόμου 4429/16).Κλείνει τα αυτιά του όταν του διαβάζουμε το Νόμο, αποφεύγει συναντήσεις με τη Διοίκηση του σωματείου και με τους διαμαρτυρόμενους απολυμένους συμβασιούχους έξω από το Δημαρχείο.

Αρνείται για Τρίτη φορά το αίτημα των εργαζομένων να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με δικαιολογίες ότι έχει κάνει δήθεν ερώτηση για τον αν τους καλύπτει ο Νόμος και περιμένει απάντηση . Το υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο Δήμαρχος Αιγιαλείας έχει θέσει ερώτημα για την αυτοδίκαιη παράτασή τους ή ότι τον έχει προτρέψει να μην τους παρατείνει.

Καλούμε για τελευταία φορά τον Δήμαρχο να εφαρμόσει το νόμο και να σταματήσει το «κρυφτούλι» με τους εργαζόμενους της καθαριότητας. Η δημόσια δέσμευσή του ότι τους χρειάζεται και θα τους πάρει εάν ψηφιστεί η τροπολογία για την πληρωμή τους πέφτει στο «κενό». Αδιαφορεί για την ενίσχυση της καθαριότητας σε προσωπικό, παίζοντας με τη Δημόσια υγεία της Αιγιαλείας και στοχεύοντας στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Καλούμε τους δημοτικούς σύμβουλους της πλειοψηφίας να σταματήσουν να το παίζουν «Πόντιοι Πιλάτοι» προκειμένου να ικανοποιήσουν την στάση του Δημάρχου γιατί είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι για τη Δημόσια υγεία που την ακριβοπληρώνουν με τα ανταποδοτικά τέλη οι συμπολίτες μας.

Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές που ψήφισαν την τροπολογία για την πληρωμή των συμβασιούχων να «συμμορφώσουν» το Δήμαρχο να εφαρμόσει το Νόμο. Να πάρουν θέση και να αποτρέψουν την άδικη στάση του Δημάρχου , που αντιπολιτεύεται εις βάρος των εργαζομένων. Διαφορετικά θα μας βρίσκει καθημερινά μπροστά του, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω αν δεν δικαιωθούν.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα την ανανέωση των συμβάσεών τους έως 31-12-2017. Προχωράμε αποφασιστικά όλοι μαζί».

The post Εργαζόμενοι Δ.Αιγιαλείας: Καταγγέλλουν το δήμαρχο για την απόλυση 17 συμβασιούχων appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα