Έρευνα για την υπόθεση Αυγενάκη διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με δημοσιεύματα, κυρίως της εφημερίδας Documento, που αναφέρονται σε συνομιλίες ποινικών κρατουμένων με διάφορα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου διαβίβασε τα δημοσιεύματα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου ζητώντας να διαπιστωθεί η βασιμότητά τους αλλά και να διερευνηθεί αν από τις συνομιλίες

προκύπτει η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Απο την πλευρά του ο γραμματέας της Ν.Δ. σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών διευκρίνισε ότι «μου ζητήθηκε να συνδράμω σε ένα θέμα που είχε να κάνει με την παράταση μιας ιδιωτικής μίσθωσης και μέχρι εκεί».

Ο κ. Αυγενάκης, προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ έκανε λόγο για τακτικές που κινούνται στο «σκοτάδι». Ο ίδιος τέλος, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση για την οποία αναφορά έκανε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή με αφορμή τα εν λόγω δημοσιεύματα.

The post Έρευνα για την υπόθεση Αυγενάκη διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα