Δ.Αθηναίων: Κανονικά αύριο τα μαθήματα γλώσσας μεταναστών σε σχολεία

Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο τα μαθήματα εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας σε μαθητές από το Πακιστάν, που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία.

Με γνώμονα το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση όλων των παιδιών και με δεδομένη την αρχή ότι τα παιδιά των μεταναστών πρέπει να διδάσκονται την μητρική τους γλώσσα, ο δήμος Αθηναίων με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παραχώρησε τις σχολικές εγκαταστάσεις του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών,

στην Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας τις Κυριακές θα πραγματοποιούνται σε αυτό το σχολικό συγκρότημα, μαθήματα και δράσεις για τα παιδιά και τους γονείς τους, στη μητρική τους γλώσσα, ενώ οι μητέρες θα διδάσκονται ελληνικά.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου ομάδα πολιτών που συγκεντρώθηκε έξω από το 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών εμπόδισε την είσοδο παιδιών και γονέων της Πακιστανικής κοινότητας με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η έναρξη των μαθημάτων, ενώ λίγες ημέρες μετά το εν λόγω σχολικό συγκρότημα γέμισε με φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Η δημοτική αρχή της Αθήνας δηλώνει απερίφραστα ότι στέκεται απέναντι σε κάθε φαινόμενο ρατσισμού ή ξενοφοβίας ενεργοποιώντας παράλληλα κάθε νόμιμο μέσο προστασίας που παρέχει η Ελληνική Πολιτεία. Αύριο Κυριακή 12 Νοεμβρίου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά για τους μαθητές και τους γονείς τους στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

The post Δ.Αθηναίων: Κανονικά αύριο τα μαθήματα γλώσσας μεταναστών σε σχολεία appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα