Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 200 εκατομμυρίων $ από ιταλική εταιρεία

«Φτερά» έκαναν κρυπτονομίσματα αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τους σέρβερ ιταλικής εταιρείας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα πάντα με την ίδια.

Η ιταλική εταιρεία, BitGrail ανακοίνωσε την κλοπή αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τους σέρβερ της, αλλά τόσο οι επενδυτές όσο και οι προγραμματιστές των ηλεκτρονικών υπολογιστών δέχθηκαν με αρκετή καχυποψία την συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία,

17 εκατομμύρια νομίσματα με την ονομασία Nano, κλάπηκαν μέσω συναλλαγών για τις οποίες δεν είχε δοθεί καμία εξουσιοδότηση. Με την αξία του κάθε κέρματος στα 11 δολάρια, η απώλεια φτάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα είναι 24ο σε αξία στην αγορά κρυπτονομισμάτων.
«Ζητούμε την ειλικρινή μας συγνώμη στους πελάτες μας και όλους όσους έπαθαν οικονομική ζημιά από την παράνομη μεταφορά του nano στην πλατφόρμα μας», ανακοίνωσε η BitGrail, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την αστυνομική έρευνα.

Παρ’ όλα αυτά η καχυποψία με την οποία αντιμετώπισαν την ανακοίνωση πολλοί επενδυτές δεν ήταν παράλογη, καθώς οι πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας αποκαλύπτουν, ότι η ληστεία, ίσως, να μην έχει βάση.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο η BitGrail διέκοψε απότομα όλες τις αναλήψεις αλλά και τις καταθέσεις του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, του nano.

Η εταιρεία, μάλιστα ενημέρωσε τους πελάτες της ότι θα επιβάλλει την υποχρεωτική ταυτοποίηση στοιχείων αλλά και πρωτόκολλα κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος παρά το γεγονός ότι διαφήμιζε πως δεν συνεργάζεται με τράπεζες και κυβερνήσεις.

Χαρακτηριστικό ότι η τιμή του nano είχε πέσει τότε κατά 20%.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η μόνη ληστεία κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια

COINCHECK: Τον περασμένο μήνα η ιαπωνική εταιρεία έχασε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια από το κρυπτονόμισμα NEM

BITFINEX: Η εταιρεία που έχει έδρα στο Χονγκ Κονγκ ισχυρίστηκε ότι κλάπηκαν bitcoin αξίας 72 εκατομμυρίων δολαρίων

MT. GOX: Η συγκεκριμένη εταιρεία από το Τόκιο χρεοκόπησε το 2014 όταν της έκλεψαν πάλι bitcoin αξίας μισού δις δολαρίων

CRYPTSY: Τον περασμένο Ιούλιο ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ διέταξε την αποζημίωση επενδυτών ύψους 8.2 εκατομμυρίων δολαρίων αφού κλάπηκαν 11.325 bitcoin και ο κλέφτης δεν βρέθηκε ποτέ.

The post Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 200 εκατομμυρίων $ από ιταλική εταιρεία appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα