Αφημένες στη μοίρα τους οι πλατείες Αμερικής και Κολιάτσου

Στην πλατεία Αμερικής το βασικό πρόβλημα είναι η διακίνηση των ναρκωτικών. Το εμπόριο γίνεται μέρα μεσημέρι επί της πλατείας, ανάμεσα στους ηλικιωμένους, που περνούν την ώρα τους στα παγκάκια, στα παιδιά που παίζουν τις μεσημεριανές ώρες και τους διερχόμενους.

Στο μεταξύ, η Πατησίων συνεχίζει στους ρυθμούς της, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και το σημαντικότερο; Η διακίνηση γίνεται πλέον και από ανήλικα παιδιά.

Τους βλέπουμε στην βόλτα που κάνουμε με την πρόεδρο της 6ης δημοτικής κοινότητας Ελένη Ζωντήρου η οποία μας επισήμανε δυο πράγματα: Πρώτον, στην πλατεία Αμερικής

δεν υπάρχουν πεζές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ και δεύτερον ότι το αστυνομικό τμήμα της οδού Θήρας που βρίσκεται στα 100 μέτρα από την πλατεία είναι αναρμόδιο, καθώς η περιοχή ανήκει στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

«Μα δεν συμβαίνει τίποτα – ό,τι βλέπετε είναι απολύτως φυσιολογικό για μας. Ολοι μας, κάτοικοι και Αρχές, ξέρουμε πού είναι κρυμμένα τα ναρκωτικά, όλοι βλέπουμε τις δοσοληψίες που γίνονται νυχθημερόν. Καμιά φορά, όταν “δυσκολεύονται” να βρουν “άκρες” στα Εξάρχεια, έρχονται εδώ για προμήθειες», μας είπε η πρόεδρος του 6ου δημοτικού διαμερίσματος.

Ο πεζόδρομος της οδού Λευκωσίας είναι η «πυξίδα» για όποιον θέλει να δει τι συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας. Κλειστά καταστήματα, άδεια όσα είναι ακόμα ανοικτά, κτίσματα του αθηναϊκού μοντερνισμού αφημένα.

Όπως μας αναφέρει ο κ. Ιωάννης Ζαφείρης μέλος του Δ.Σ του συλλόγου ΕΠΙΖΩ (Επιδιώκω Ποιότητα Ζωής) , από το 2011 μέχρι σήμερα έχει μπει λουκέτο το 70% -80 % των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γύρω από την πλατεία, όπως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, υποδημάτων, καθαριστήρια, τσαγκαράδικα κ. α.

Επόμενος σταθμός μας είναι η πλατεία Κολιάτσου που γεωγραφικά ανήκει στο 5ο διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων. Η εικόνα πολυσύνθετη. Εκτός από διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία καταγράφονται κλοπές, κατά καιρούς διαρρήξεις στα γύρω καταστήματα και διαμερίσματα, ακόμη και επιθέσεις σε γυναίκες τα βραδιά, όπως καταγγέλλει στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του 5ου δημοτικού διαμερίσματος Διονύσης Αδαμοπούλος. «Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να έχει ερημώσει εντελώς η πλατεία αλλά και τα καταστήματα εντός και γύρω να «μαραζώνουν» από την αναδουλειά λόγω αυτής της κατάστασης», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η κραυγή των κατοίκων οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ηχεί ακόμη στ’ αυτιά μας.

Πηγή: αθήνα 9,84

Συντάκτης: Κώστας Κορέλλης

The post Αφημένες στη μοίρα τους οι πλατείες Αμερικής και Κολιάτσου appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα