Υποχωρούν οι ελπίδες για άρση των περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία

O Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι οι αυξημένες περιπτώσεις κορoνοϊού θα μπορούσαν να σημαίνουν πως ενδέχεται να χρειαστεί να επιβληθούν εκ νέου περιορισμοί για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

«Ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων μπορεί να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα στις επόμενες εβδομάδες. Αντίθετα, ίσως χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω», δήλωσε ο Σπαν στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ

πρόκειται να συναντηθεί με τους ηγέτες των 16 ομοσπονδιακών κρατών της Γερμανίας τη Δευτέρα, για να συζητήσουν εάν θα παραταθεί το lockdown που ισχύει από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σε lockdown για έναν μήνα μπαίνει το Παρίσι

Εναν μήνα lockdown επέβαλε η Γαλλία στην πρωτεύουσα και σε τμήματα του βορρά, καθώς η αναστολή των εμβολίων της AstraZeneca και η εξάπλωση των πιο μεταδοτικών στελεχών του κορωνοϊού ανάγκασαν τον Εμανουέλ Μακρόν να αλλάξει πορεία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο πρωθυπουργός του, Ζαν Καστέξ, δήλωσε ότι η Γαλλία βρίσκεται εν μέσω τρίτου κύματος, με τη μολυσματική παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία να αντιπροσωπεύει το 75% περίπου των περιπτώσεων.

Οι θάλαμοι εντατικής θεραπείας υφίστανται σοβαρή πίεση, ιδίως στο Παρίσι, όπου το ποσοστό κρουσμάτων ξεπερνά τις 400 μολύνσεις σε κάθε 100.000 κατοίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα