Βρετανία: Φρέναρε η ανάπτυξη τον Ιούλιο λόγω «Δέλτα»

Ο κυρίαρχος τομέας των υπηρεσιών παρέμεινε σταθερός.

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με οριακό ρυθμό μόλις 0,1% τον Ιούλιο, που είναι ο ασθενέστερος από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση του ΑΠΕ κατά 0,6% σε μηνιαία βάση.

Η επιβράδυνση αποδίδεται

στην απότομη αύξηση των νέων κρουσμάτων της πανδημίας τον Ιούλιο, καθώς άρχισε να κυριαρχεί το υπερμεταδοτικό μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού, αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους να παραμείνουν στο σπίτι, στο πλαίσιο των κανονισμών αυτοαπομόνωσης.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι ορισμένες επιχειρήσεις διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι το προσωπικό τους δεν μπορούσε να προσέλθει στη δουλειά διότι έπρεπε να τεθεί σε καραντίνα αλλά και για τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ο κυρίαρχος τομέας των υπηρεσιών της Βρετανίας παρέμεινε σταθερός τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο, με τις υπηρεσίες όμως προς τους τους καταναλωτές να μειώνονται για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω της πτώσης στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,2%, ενισχυμένη από την επιστροφή της παραγωγής πετρελαίου, αλλά ο τομέας της μεταποίησης παρέμεινε σταθερός. Ο κλάδος των κατασκευών κατέγραψε μείωση της τάξης του 1,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα