ΒΑΤ Ηellas: Mε αύξηση τζίρου 38,93% «έτρεξε» το 8μηνο του 2023

Άνοδος πωλήσεων 23,42% και επιστροφή στην κερδοφορία

Αυξημένος κατά 38,93% ήταν αυξημένος ο κύκλος εργασιών της ΒΑΤ (Βritish American Tobacco) Hellas για το 8μηνο του 2023 με την απόδοση αυτή να οφείλεται, σύμφωνα με την εταιρεία, στην αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων ατμιζόντων και θερμαινόμενων προϊόντων. Επίσης η εταιρεία

στο 8μηνο του 2023 έχει ήδη αγγίξει το 65% του προϋπολογισμού της και αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να ολοκληρώσει τους στόχους της δίχως αποκλίσεις.

Η ΒΑΤ Ηellas «χτίζει» πάνω στο θετικό 2022 όταν και κατόρθωσε δραστηριοποιούμενη στα παραδοσιακά προϊόντα καπνού, δηλαδή στα τσιγάρα και τον καπνό για στριφτά τσιγάρα, καθώς και σε προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου (το προϊόν ατμίσματος Vuse και το προϊόν θέρμανσης καπνού glo) να ενισχύσει σημαντικά τον τζίρο της και να επιστρέψει στην κεροδφορία. Αναλυτικότερα, το 2022, ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας αυξήθηκε κατά 23,42% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανήλθε σε 53,7 εκατ. ευρώ από 43,5 εκατ. ευρώ το 2021 λόγω της αύξησης πωλήσεων των προϊόντων νέας γενιάς και καπνών πίπας/πούρων. Επίσης η εταιρεία κατέγραψε κέρδη προ φόρων 3 εκατ. ευρώ όταν το 2021 είχε ζημιές 400 χιλιάδων ευρώ και κέρδη μετα φόρων 2,6 εκατ. ευρώ από ζημιές 693 χιλιάδων ευρώ το 2021

«Μετά από τη δυναμική είσοδο της ΒΑΤ Hellas στην κατηγορία των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου με το λανσάρισμα του προϊόντος ατμίσματος Vuse και του θερμαινόμενου προϊόντος καπνού Glo το 2018, και την περαιτέρω επέκταση των προϊόντων αυτών στα παραδοσιακά σημεία λιανικής πώλησης (περίπτερα και μίνι-μάρκετ) σε όλη την Ελλάδα, η ΒΑΤ συνεχίζει να δημιουργεί αξία στην ελληνική οικονομία και κοινωνία στηρίζοντας μέσα από τις δραστηριότητές της το λιανεμπόριο και την εφοδιαστική αξία και δημιουργώντας άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας» αναφέρεται στην οικονομική έκθεση για την χρήση 2022.

Η BAT Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, εταιρικής ευθύνης και απασχόλησης, με έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί από το 1902, απασχολεί περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 175 αγορές. Η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Η δυναμική επιχειρηματική δραστηριότητα της BAT στην χώρα σηματοδοτείται με την επιλογή του Πειραιά ως Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας περίπου 1,1 δισ. ευρώ και 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, συμβάλλοντας ενεργά στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και στην εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι. Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, αλλά και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή με σημαντική συνεισφορά στους Έλληνες αγρότες για αγορά καπνού σε σταθερή βάση. Τα τελευταία χρόνια, επιπλέον, η εταιρεία έχει συμβάλλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα, μέσα από την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Keywords
Αναζητήσεις
vat-iellas-me-afxisi-tzirou-3893-etrexe-to-8mino-tou-2023.htm
Τυχαία Θέματα