Το θαύμα της Πλαίσιο Α.Ε.

Αύξηση τζίρου 11,8% και κερδών 59,7%  

Μπορεί το κανάλι πωλήσεων που αντιπροσώπευε το 70% του συνολικού της τζίρου να ήταν κλειστό για 100 ημέρες τον τελευταίο χρόνο, όμως πέτυχε αύξηση πωλήσεων 11,8%. Ο λόγος για την εταιρεία Πλαίσιο Α.Ε. της οικογένειας Γιώργου Γεράρδου, που η περίοδος της πανδημίας την βγήκε απολύτως έτοιμη και οργανωμένη στο κομμάτι της εξ΄αποστάσεως πώλησης. Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο Α.Ε., Κώστας Γεράρδος κατά την ετήσια παρουσίαση της εταιρείας στους αναλυτές,

το 2020 η εταιρεία γνώρισε 350.000 νέους πελάτες.

Έτσι, η Πλαίσιο πέτυχε αύξηση πελατειακής βάσης, αύξηση μεριδίων αγοράς και αύξηση πωλήσεων. Πέτυχε γιατί στο μεταξύ είχε κάνει μεγάλες επενδύσεις σε αποθηκευτικούς χώρους και σε υποδομές διαχείρισης εμπορευμάτων και ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα τελευταία χρόνια, δαπάνησε 30 εκατ. ευρώ για το κέντρο διανομής στη Μαγούλα το 2008, 8 εκατ. ευρώ για το κέντρο διανομής στη Μάνδρα προσφάτως το 2019 και 1,8 εκατ. ευρώ για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το πολυκαναλικό σύστημα πωλήσεων δέχτηκε 52.000.000 επισκέπτες στο plaisio.gr, 6.500.000 κλήσεις στο call center και πραγματοποίησε 1.500.000 παραδόσεις.

Αναλυτικά στην ετήσια ενημέρωση αναλυτών την Τρίτη 11/5/2021, ο Κώστας Γεράρδος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο, παρουσίασε τις εμπορικές επιτυχίες του 2020:

Παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα, το κύριο κανάλι πωλήσεων που αντιπροσώπευε το 70% του τζίρου παρέμεινε κλειστό για εκατό μέρες, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11,8%. Η επιτυχία αυτή μεταφράστηκε και σε αύξηση των μεριδίων αγοράς. Η πελατειακή βάση της Πλαίσιο διευρύνθηκε, καθώς ξεκίνησαν συνεργασία με το Πλαίσιο 350.000 νέοι πελάτες. Το επιστέγασμα όλων των παραπάνω ήταν ότι ενισχύθηκε η αξιοπιστία του brand Πλαίσιο, καθώς τήρησε τους χρόνους παράδοσης και εξυπηρέτησε τις ανάγκες των πελατών παραδίδοντας πολύ γρήγορα σε σχέση με τις συνθήκες της αγοράς στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Η νέα πραγματικότητα φώτισε τις δυνάμεις της Πλαίσιο: Οι υποδομές logistics αξίας 38 εκ. Ευρώ σε συνδυασμό με το βέλτιστο αριθμό καταστημάτων, οι επενδύσεις ύψους 1,8 εκ. Ευρώ στη νέα πλατφόρμα e-commerce και το in house call center που έφτασε να απασχολεί 360 ανθρώπους κατέστησαν την επιτυχία αυτή δυνατή. H Πλαίσιο επενδύει σταθερά στο μοντέλο omni channel τα τελευταία 25 χρόνια, το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κουλτούρα εκπαίδευσης και προσαρμοστικότητας επέτρεψε να απασχοληθούν και να εκπαιδευθούν άνθρωποι των καταστημάτων στα άλλα κανάλια πώλησης, αντί αναστολής και να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο η αυξημένη ζήτηση.

Ο Γιώργος Γεράρδος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, επεσήμανε ότι με τους καταναλωτές να είναι πλέον εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την παρακαταθήκη της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης που κερδήθηκε σε συνθήκες που αυτή είχε μεγάλη σημασία και ένα αειθαλές επιχειρηματικό μοντέλο omni-channel, που μετράει ήδη 25 χρόνια, η Πλαίσιο είναι “Future Ready”.

Οικονομικά αποτελέσματα 2020

‐ Μεγέθυνση των πωλήσεων κατά 11,8%, στα € 354,6 εκ. από € 317,1 εκ., βασισμένη στις ισχυρές και αξιόπιστες επιδόσεις του
ηλεκτρονικού καταστήματος και του call center.

EBITDA στο επίπεδο των € 13 εκ.

‐ Ενίσχυση των κερδών προ φόρων στα € 3,6 εκ. (+20,0%) και διεύρυνση της καθαρής κερδοφορίας στα € 3,1 εκ.(+59,7%).

‐ Επαύξηση της ταμειακής ρευστότητας κατά περίπου € 20 εκ. στα € 58 εκ. και εκτίναξη των καθαρών διαθεσίμων μετά το δανεισμό στα περίπου € 40 εκ., σχεδόν στα μισά της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης.

‐ Ίδια κεφάλαια στα € 95,7 εκ., σταθερά υψηλότερα της χρηματιστηριακής αξίας.

‐ Προτεινόμενο μέρισμα € 0,05 ανά μετοχή.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERSΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΑΝΑΛΥΤΕΣΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα