Το πόρισμα κατά της Αττικής Οδού, όπλο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους εγκλωβισμένους

Επιρρίπτει αποκλειστικά τις ευθύνες στους υπεύθυνους των εταιρειών, που εκμεταλλέυονται τον αυτοκινητόδρομο. 

Η ρωσική εισβολή επισκίασε το πρόστιμο των δύο εκατομμυρίων ευρώ που το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επέβαλε στις εταιρείες Αττική Οδό Α.Ε. και Αττικής Διαδρομές Α.Ε. (ελέγχονται από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε ποσοστό 65,75% και ο όμιλος ΑΒΑΞ με 34%) για την αδυναμία της εταιρείας να προστατεύσει τους οδηγούς την ημέρα που ο χιονιάς έπληξε την Αττική τον περασμένο Ιανουάριο.
Το πόρισμα αποτελεί κόλαφο για την εταιρεία,

καθώς σύμφωνα με νομικούς κύκλους θα αποτελέσει ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο στις διεκδικήσεις των εγκλωβισμένων. Το γεγονός ότι το πόρισμα επιρρίπτει τις ευθύνες στην εταιρεία ανοίγει τον δρόμο για την τεκμηρίωση των ευθυνών και τη διεκδίκηση σοβαρών αποζημιώσεων κόντρα σε πρόσφατες διαρροές κύκλων της εταιρείας, που προσπάθησαν να εξομοιώσουν ανόμοια περιστατικά στις εθνικές οδούς.
Βέβαια εκτός από τις αποζημιώσεις και τα πρόστιμα - τα οποία μπορεί να αντέξει η εταιρεία λόγω των υπερκερδών από την εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου - υπάρχει μία ακόμα λεπτομέρεια. Το χειρότερο θα είναι το πόρισμα αυτό να το αξιοποιήσουν οι ανταγωνιστές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της Άβαξ στον διαγωνισμό που ξεκίνησε για την επέκταση της παραχώρησης του αυτοκινητόστομου μετά το 2024 όταν λήγει η υφιστάμεμνη σύμβαση με την κοινοπραξία. Εκεί εκτός από το οικονομικό τίμημα, το οποίο παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο κάποιοι θα θελήσουν να αξιοποιήσουν «ποιοτικά» στοιχεία, στα οποία σίγουρα δεν ανήκει το επονομαζόμενο «φιάσκο της Αττικής Οδού».

Keywords
Τυχαία Θέματα