Το ΛΑΟΣ στην εξουσία: Άδωνις, Θάνος και Μάκης σε υπουργικές θέσεις

Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης ολοκληρώθηκε με τρεις υπουργούς προερχόμενους από το κόμμα ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη

Τρεις υπουργοί της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης (Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων),

ο Μάκης Βορίδης (Υπουργός Εσωτερικών) και ο Θάνος Πλεύρης μετά τον ανασχηματισμό της Τρίτης 3/8/2021 προέρχονται από το κόμμα που είχε ιδρύσει το 2000 ο δημοσιογράφος - επιχειρηματίας και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρατζαφέρης. Η πλήρης επωνυμία του κόμματος ήταν Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) και εξέφραζε εθνικιστικές απόψεις. Πολιτικά κινούνταν στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο, αλλά οι επικριτές του - κυρίως από τον χώρο της αριστεράς - τοποθετούν το κόμμα στην ακροδεξιά.

Για όσους δεν θυμούνται το ΛΑΟΣ είχε συγκεκριμένες απόψεις για το μεταναστευτικό αλλά και για τους εμβολιασμούς, που λόγω πανδημίας έγιναν καθημερινότητα.

Μάλιστα, ο νέος υπουργός Υγείας είχε τοποθετηθεί για το εμβόλιο κατά του ιού H1N1, λέγοντας στη Βουλή ότι "οι επιστήμονες προσπαθούν με φοβικό τρόπο να πείσουν τους πολίτες για ένα νέο σκεύασμα".

Δείτε το απόσπασμα:

Καλορίζικος.

Όσοι έχετε ενδοιασμούς για το εμβόλιο, αφιερώστε 1 λεπτό να δείτε ποιός είναι υπεύθυνος για την διαχείριση της πανδημίας και του ΕΣΥ από εδώ και πέρα.

Δείτε τι σας(μας) περιμένει.

Αν δεν σας πείσει και αυτό, καλή δύναμη φίλοι μου https://t.co/0gSldbdKYr

— nyrros (@Nyrros) August 31, 2021

Όπως γίνεται αντιληπτό, η Κυβέρνηση θέλει να βρει τρόπο να διατηρήσει τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους της, αλλά και να πείσει εκείνους που διαμαρτυρήθηκαν για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Έτσι, έχοντας δώσει εξουσία σε τρεις ανθρώπους που προέρχονται από πιο δεξιά, προσπαθεί να "κερδίσει" τη συμπάθεια εκείνων που έχουν ταχθεί απέναντι στο σχέδιο εμβολιασμού.

Βέβαια, στο βίντεο που είδατε, ο κ. Θάνος Πλεύρης δεν φαίνεται να είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά συγκλίνει περισσότερο στις απόψεις των διαμαρτυρηθέντων πολιτών. Τώρα, βέβαια μπορεί να έχει αλλάξει άποψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα