Το Facebook μειώνει προσωρινά την προβολή πολιτικού περιεχομένου

Το Facebook ανακοίνωσε χτες, Τετάρτη, ότι θα μειώσει προσωρινά την προβολή πολιτικού περιεχομένου για ένα μικρό ποσοστό χρηστών στον Καναδά, τη Βραζιλία, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ εν μέσω διαφόρων αμφιβολιών σχετικά με την ικανότητα της πλατφόρμας να μετριάσει το περιεχόμενο μίσους και την παραπληροφόρηση, μέρος του οποίου μπορεί να διαδραμάτισε ρόλο στην εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Ξεκινώντας

από αυτή την εβδομάδα το Facebook θα μειώσει προσωρινά το πολιτικό περιεχόμενο στη ροή ειδήσεων ενός μικρού ποσοστού χρηστών στις χώρες που προαναφέρθηκαν σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Η εταιρεία προχωρά σε αυτό το πείραμα προκειμένου να αποφασίσει πώς θα χειριστεί μελλοντικά ένα ανάλογο τέτοιο περιοχόμενο.

Από αυτό το πείραμα του facebook εξαιρούνται οι πληροφορίες που σχετίζονται με τον κορονοϊό και προέρχονται από οργανισμούς υγείας, τοπικές και εθνικές αρχές.

Τον προηγούμενο μήνα η γενική διευθύντρια του Facebook Sheryl Sandberg ισχυρίστηκε ότι η εισβολή στο Καπιτώλιο οργανώθηκε μέσα από άλλες κοινωνικές πλατφόρμες που δεν έχουν τα "πρότυπα και τη διαφάνεια” του Facebook. Ωστόσο το Forbes αναφέρει πως το υπήρξαν 73 αναφορές για το Facebook στα έγγραφα που υποβλήθησαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και σχετίζονταν με την εισβολή σε σχέση με τις 24 του Youtube και τις 20 του Instagram. Τα δεδομένα έδειξαν ότι το Facebook προτιμήθηκε από τους ταραχοποιούς που έχουν κατηγορηθεί και παλαιότερες αναφορές έδειξαν ότι υπήρχαν περιπτώσεις χρηστών του Facebook που δημοσίευαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην εξέγερση.

Την ίδια ώρα που το Facebook προσπαθεί να βρει έναν εναλλακτικό τρόπο ταξινόμισης του πολιτικού περιεχομένου, οι υπάλληλοι υποστήριξαν την προσωρινή αλλαγή στο σύστημα της πλατφόρμας την επομένη των εκλογών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg, σύμφωνα με πληροφορίες, ενέκρινε προσωρινά τροποποιήσεις στον αλγόριθμο του Facebook τις ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Το Facebook φέρεται να βασίζεται σε ένα εσωτερικό σύστημα κατάταξης που ονομάζεται "ποιότητα οικοσυστήματος ειδήσεων" που ανεβάζει περιεχόμενο από δημοσιεύσεις όπως των New York Times, CNN και NPR. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι του Facebook ρώτησαν εάν αυτή η "καλύτερη" ροή ειδήσεων θα μπορούσε να παραμείνει, αλλά η εταιρεία είπε ότι οι αλλαγές είναι πάντα προσωρινές.

Keywords
Τυχαία Θέματα