Κορονοϊός: 9 στους 10 θανάτους αφορούν ασθενείς ηλικίας 60 ετών και άνω

Ο Υφυπουργός Παρα τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτηση του στο facebook παρουσίασε εξήγησε για ποιο λόγο είναι σημαντικό να εμβολιαστούν πρώτα τα άτομα άνω των 60 ετών.

Ειδικότερα, επιχειρηματολόγησε υπέρ της στρατηγικής εμβολιασμού που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, καθώς, όπως φαίνεται από το παρακάτω διάγραμμα, οι ασθενείς που καταλήγουν πιο συχνά στις ΜΕΘ ή χάνουν τη ζωή τους μετά από λοίμωξη από κορονοϊό είναι οι άνω των 60 ετών.

Για την ακρίβεια, από την αρχή της πανδημίας μέχρι τις 8 Φλεβάρη,

το 90% των ασθενών με COVID-19 που έχασαν τη ζωή τους ήταν 60 ετών και άνω. Όσον αφορά αυτούς που βρέθηκαν στις ΜΕΘ COVID, κάτι λιγότερο από τους 8 στους 10 προέρχονταν από την ηλικιακή ομάδα των 60 ετών και άνω.

«Γι’αυτό και είναι κρίσιμο να δημιουργηθεί το πρώτο εμβολιαστικό τείχος ανοσίας γύρω από τους συμπολίτες μας που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 και άνω, με προτεραιότητα από τους γηραιότερους προς τους νεότερους. Αυτή είναι η στρατηγική που έχει εισηγηθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Ο εμβολιασμός των 60 και άνω θα μας επιτρέψει να άρουμε την πλειονότητα των περιοριστικών μέτρων, εφόσον αποδεδειγμένα ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την υπερφόρτωση των νοσοκομείων μειώνεται κατακόρυφα για τον υπόλοιπο πληθυσμό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα