ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Χωρίς το δικαίωμα είσπραξης οι μετοχές στο ΧΑ από 20/12

Δικαιούχοι της διανομής είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων της Εταιρείας την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 (record date).

Η Γενική Συνέλευση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ενέκρινε, στις 14/12, τη διανομή κερδών και αποθεματικών της εταιρείας των χρήσεων έως 31.12.2020, συνολικού ποσού 19.695.365,30 ευρώ, ήτοι ποσού 0,17 ευρώ ανά μετοχή και παρείχε την εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει επί των ειδικότερων όρων υλοποίησης της παραπάνω απόφασης

Σύμφωνα με την απόφαση του

ΔΣ, δικαιούχοι της παραπάνω διανομής είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων της Εταιρείας την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 (record date). Από την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης.

Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 από την πληρώτρια Τράπεζα «ALPHA BANK», ως εξής:

1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων μέσω του δικτύου της «ALPHA BANK».

Μετά την 14‐12‐2022, η πληρωμή θα πραγματοποιείται μόνο από τα γραφεία της Εταιρείας στη διεύθυνση λεωφ. Μεσογείων αρ. 85, 11526 Αθήνα. Ποσά που δεν θα εισπραχθούν εντός 5 ετών παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα