Τελεσίγραφο κυβέρνησης στους ιδιώτες γιατρούς: Έτοιμη να χρησιμοποιήσει την επιστράτευση

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ιδιώτες γιατρούς.

Στον απόηχο του διπλού τελεσιγράφου που έχουν στείλει τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ότι αν δεν βρεθούν άμεσα 200 γιατροί, για να στηρίξουν το ΕΣΥ, σε αυτή τη δύσκολη ώρα της πανδημίας του κορωνοϊού, τότε θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της επιστράτευσης.

Πλέον το τελεσίγραφο έχει εκπνεύσει και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας μόλις 50 γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ ήδη υπάρχει αδιέξοδο στις

διαπραγματεύσεις Κικίλια με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους υπολοίπους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς του υπουργού Υγείας, χαρακτηρίζοντας την λογική της «επιστράτευση» ως παραδοχή αποτυχίας.

«Τιμήστε τον όρκο στον Ιπποκράτη»

Το Σάββατο ο υπουργός Υγείας έστειλε ύστατο μήνυμα προς τους ιδιώτες γιατρούς, καλώντας τους να τιμήσουν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη.

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας μετά την επίσκεψή του στο «Γεννηματάς» που εφημερεύει.

«Σήμερα εφημερεύει το Νοσοκομείο "Γεννηματάς" και όπως βλέπετε είναι όλοι εδώ: Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Διοικητές, νοσηλευτές και γιατροί δίνουν μια τεράστια μάχη.

»Χθες, στην Αττική έγιναν 172 εισαγωγές περιστατικών COVID. Θα δούμε πώς θα βγει η σημερινή εφημερία.

»Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις συγκλονιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνουν και να πω ότι στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Τους ευχαριστώ όλους: τους ιατρούς και νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ., των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων που είναι όλοι σε αυτή τη μάχη. Είναι πλέον ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που τους περιλαμβάνει όλους» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα