Τα απρόοπτα με το ομόλογο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που άλλαξε ξαφνικά Χρηματιστήριο

Από το The International Stock Exchange που αρχικά είχε εισαχθεί, «μετακόμισε» στο MTF της Βιέννης. 

Μέσα στη διάρκεια του περασμένου Αυγούστου η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ γνωστοποίησε ότι άλλαξε χρηματιστήριο για την διαπραγμάτευση του ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ που είχε εκδοθεί πέρυσι και λήγει το 2026 με πολύ υψηλό κουπόνι 6% και αρχικά είχε εισαχθεί στο Χρηματιστήριο The International Stock Exchange στο Gurnsey. Μάλιστα,

τότε είχε γίνει ειδική αναφορά για το high yiled ομόλογο και για το συγκεκριμένο Χρηματιστήριο, όπου εισάγονται τέτοια εξιδεικευμένα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Ξαφνικά στις 6 Αυγούστου 2021 ανακοινώθηκε ότι το ομόλογο αλλάζει Χρηματιστήριο και αντί του The International Stock Exchange «μετακόμισε» στο Χρηματιστήριο της Βιέννης MTF (Πολυμερής Μηχανισμός Διαπραγμάτευσης), δίχως όμως να ανακοινωθεί ο λόγος της αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ομόλογο κινδύνεψε να τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης στο «The International Stock Exchange» λόγω των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Θύμιο Μπουλούτα αλλά και εκκρεμείς επίδικες διαφορές της εταιρείας. Για τα πρόστιμα, πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν στην προηγούμενη δραστηριότητα του κ. Μπουλούτα στη Marfin Popular Bank, ανέρχονται σε 470.000 ευρώ και έχουν επιβληθεί τις Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου και της Ελλάδος για χειραγώγηση μετοχής και παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού. Για τις επίδικες εκκρεμείς υποθέσεις χρειάστηκε να εκδοθεί συμπληρωματικό δελτίο για να περιληφθούν οι σχετικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με τους όρους του ομολογιακού δανείου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ όταν πρωτο-εκδόθηκε για να εισαχθεί το ομόλογο στο The International Stock Exchange, έπρεπε πληροφορίες που σχετίζονται με τα παραπάνω και αφορούσαν γεγονότα τα οποία συνέβησαν στο παρελθόν αλλά συνεχίζουν να επηρεάζουν την εταιρεία και τα στελέχη της, έπρεπε να γνωστοποιηθούν ώστε να έχει ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα