Στα 43.337 δολάρια η τιμή του Bitcoin

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων έφτασε το bitcoin, διευρύνοντας τα κέρδη του μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωθώντας υψηλότερα μικρότερα ψηφιακά νομίσματα όπως το ether.

Το bitcoin σκαρφάλωσε έως και 5,6% στα 43.337 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Μαρτίου αφού νωρίτερα σημείωνε άνοδο 3,6%. Το ether , το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, σκαρφάλωσε έως και 5,4% στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Φεβρουαρίου.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει κερδίσει περισσότερο από 26% από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 34.324 δολαρίων στις 24 Φεβρουαρίου,

όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Η ανάκαμψή αντικατοπτρίζει τα κέρδη και στην αγορά των μετοχών, αν και ακόμα σε μεγαλύτερο βαθμό.

Αναλυτές ανέφεραν στο Reuters ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ειδήσεις που να λειτουργούν ως καταλύτες για τα κέρδη αυτά και επικαλούνται τη συγκρατημένη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο, που ενίσχυσε τους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες την Τρίτη.

Ωστόσο, τα επενδυτικά προϊόντα και funds που συνδέονται με κρυπτονομίσματα εμφάνισαν καθαρές εκροές για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της CoinShares την Δευτέρα, λόγω ανησυχιών σχετικά με τις πιθανές συνέπειες από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η αγορά σημείωσε καθαρές εκροές 47 εκατ. δολαρίων την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαρτίου, μετά από εκροές 110 εκατ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα. Πριν από τις δύο τελευταίες εβδομάδες, τα επενδυτικά προϊόντα ψηφιακών assets είχαν εισροές επτά συνεχόμενων εβδομάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα