Rolf Strauch (ESM): Αρκετά καλή η διάρθρωση του ελληνικού χρέους

 Η ανάκαμψη της Ελλάδας μετά την πανδημία είναι σχετικά υψηλή και είναι αισιόδοξα τα σημάδια, αλλά προφανώς υπάρχουν νέοι κίνδυνοι που προκύπτουν, είπε.

Στις ισχυρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και τη σημασία διατήρησης της δημοσιονομικής της αξιοπιστίας αναφέρθηκε ο επικεφαλής ομόλογος του ESM Rolf Strauch, στο συνέδριο που διοργανώνει το Money Review.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Rolf Strauch σημείωσε ότι η Ελλάδα,

όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έπρεπε να λάβει μέτρα για να στηρίξει την οικονομία της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάτι που οδήγησε σε αύξηση του επιπέδου χρέους σε όλη την Ευρώπη. Αυτό, όπως διευκρίνισε, δεν σημαίνει ότι δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε αρκετά καλή τη διάρθρωση του ελληνικού χρέους. Είπε επίσης ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας μετά την πανδημία είναι σχετικά υψηλή και είναι αισιόδοξα τα σημάδια, αλλά προφανώς υπάρχουν νέοι κίνδυνοι που προκύπτουν, ενώ καλωσόρισε το γεγονός πως η Αθήνα προγραμματίζει έναν προϋπολογισμό που θα οδηγήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα το 2023, κάτι που όπως είπε, είναι σημαντικό για να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών.

Ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ευρωπαϊκή οικονομία, είπε ότι υπάρχουν μέσα αντίδρασης και τόνισε ότι οι τράπεζες είναι πιο ισχυρές σε σύγκριση με 10 χρόνια πριν.

Keywords
Τυχαία Θέματα