Σε υψηλό δυόμιση ετών το μπρεντ

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τη Δευτέρα, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμιση ετών, υποστηριζόμενες από την οικονομική ανάκαμψη και την προοπτική αύξησης της ζήτησης καυσίμων καθώς οι ο ρυθμός εμβολιασμού στις ανεπτυγμένες χώρες έχει επιταχυνθεί.

Η κυκλοφορία των οχημάτων επιστρέφει στα προ-πανδημικά επίπεδα τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ενώ περισσότερα αεροπλάνα βρίσκονται στον αέρα καθώς τα περιοριστικά μέτρα

κατά της μετάδοσης του COVID-19 μειώνονται σταδιακά.

H αγορά ενισχύθηκε επίσης από τη σύνοδο κορυφής της G7, όπου οι πλουσιότερες δυτικές χώρες προσπάθησαν να προβάλουν μια εικόνα συνεργασίας αναφορικά με την ανάκαμψη μετά από την πανδημία.

«Εάν ο εμβολιασμός του παγκόσμιου πληθυσμού επιταχυνθεί περαιτέρω, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια ακόμη ταχύτερη ανάκαμψη της ζήτησης», δήλωσε η Louise Dickson από την Rystad Energy.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα στα τέλη του 2022, πιο γρήγορα από ό, τι υπολογιζόταν προηγουμένως.

Την Δευτέρα το απόγευμα (17:58 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,55 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,90% και το μπρεντ στα 73,39 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,96%.

ΜΠΡΕΝΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα