Σε υψηλά πέντε μηνών οι τιμές του χρυσού

Η άνοδος της τιμνής αποτελεί αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού.

Οι τιμές του χρυσού πλησίασαν μέγιστες τιμές τελευταίων πέντε μηνών την, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα δημιουργώντας μία ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.860,18 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ για παράδοση Δεκεμβρίου αυξήθηκαν 0,9%

στα 1.865,50 δολάρια.

Ο χρυσός αυξήθηκε έως και 2% την Τετάρτη και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 31 ετών, σημάδι ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να παραμείνει υψηλός και το 2022.

Τα μειωμένα κίνητρα και οι αυξήσεις επιτοκίων τείνουν να ωθήσουν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων προς τα πάνω, αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας του χρυσού, ο οποίος δεν πληρώνει τόκους.

Οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, αφού οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά βραχυπρόθεσμα, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να διατηρεί τη στάση της ότι ο πληθωρισμός θα είναι «παροδικός».

Ωστόσο, από τότε, οι αξιωματούχοι της Fed έχουν εκφράσει ανησυχίες για μακροχρόνιο πληθωρισμό.

Σχετικά με άλλα πολύτιμα μέταλλα η τιμή spot του ασημιού σημείωσε άνοδο 1,7% στα 25,05 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Αυγούστου.

Η πλατίνα κέρδισε 1,9% στα 1.087,75 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 2,7% στα 2.075,09 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα